Før billeder

New-Yorker vægge in making

New-Yorker vægge i stuen

Jeg har i lang tid ønsket mig nogle rå murstensvægge (New-Yorker vægge). Jeg prøvede at få dem tegnet ind i det 70’er hus vi bor i, i dag, men alle indvendige vægge er bygget af gasbeton, så det var ikke lige en mulighed. Vi kunne selvfølgelig have købt nogle gamle sten og muret op, men det er bare ikke helt det samme, når man har snydt. Heldigvis er næsten alle indvendige vægge på “herregården” muret op af mursten, som bare er helt fantastiske i farverne! Så det er jo ligesom at finde guld inde bag de gamle tapeter.

Det var det første projekt vi gik i gang med indendørs, for det kriblede i mine fingre, for at komme i gang med at banke tapet og pudsen af væggene.

Sådan så stuen ud inden jeg gik i gang med murehammeren

Tapeten var så løs på denne væg, så vi kunne skimte murstene inde bag ved. Så det tog ikke mange minutter at få rykket dette areal af.

Tapeten var så løs på denne væg, så vi kunne skimte murstene inde bag ved. Så det tog ikke mange minutter at få rykket dette areal af.

Jeg har banket pudsen af to ud af de fire vægge i vores kommende sofastue. De andre vægge skal males eller tapeseres, så de står i kontrast til de mere rustikke murstensvægge.
Vi vil gerne have træpaneler med udskæringer på alle væggene i de tre stuer. Disse træpaneler skal være ca en meter høje og males hvide. Dette kunne virkelig give rummene et løft og passe rigtig godt til de døre som allerede sidder i stuerne, for disse skal selvfølgelig gemmes.

Jeg brugte to dage på at banke pudsen af de to vægge, med lidt hjælp fra to veninder. Det er ikke så galt at lave så monotont arbejde når man er to om det 🙂

Næsten halvvejs i processen.

Næsten halvvejs i processen.

Undervejs faldt jeg en gammel håndmalet bort, som løber hele vejen rundt langs loftet i stuen. Borten er malet direkte på pudsen – fantastisk at finde så sjove gamle ting undervejs. Vi har besluttet at vi beholder et hjørne af den, for at bevare resultatet af noget af al det arbejde, en maler har lagt i huset, for næsten 100 år siden. Jeg har derfor renset tapetet nænsomt af i dette hjørne, for at ødelægge så lidt som muligt.

Den håndmalede bort.

Den håndmalede bort, som kom frem under tapetet. Dog inden den blev renset nænsomt af.

Så efter to dage med murehammeren i hånden, sikkerhedsbriller, åndedrætsværn som jeg var ved at drukne i pga. varmen 😂 og et par vabler på hånden, så endte det med dette resultat nedenunder. Og jeg er mildesttalt HELT oppe og køre over det! Jeg synes bare at det er blevet SÅ flot. Jeg kan lige forestille mig hvordan det kommer til at se ud, når vi får sat stuk op, ordnet loftet og slebet gulvene.

Det færdige resultat

Det færdige resultat

img_8164

5 kommentarer

 • Anne

  HEj med Jer 😊 dejligt at se alle fremskrift – vi har taget et par dage herhjemme i regnværet – når det bliver bedre vær da vil vi være tilbage på campingen OG vi vil komme forbi og foretage en kontrol af projektet igen 😊f
  Fortsat god arbejdslyst 😀Hilsen svigermor 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Arvid

  Så bra at dere tar vare på det gamle som har verdi – som hoveddøren og den malte borden på muren. Å male på våt, ny mur er ikke noe håndverkere gjør nu for tiden. Det var nok heller ikke så vanlig den gang huset ble bygget. Å male på mur før den var tørr, kalles på fagspråk Fresco, og det var noe rennessansemalerne var dyktige til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, vi må bevare alt det gamle vi kan, hvis det ellers er værd at bevare selvfølgelig.
   Det er spændende at opdage så mange gamle håndværk i denne renoveringsproces.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann Helen

  Det er så sykt fint og blir så gøy å følge med på allt det kule dere får til 👏🏻👏🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Før billeder