Isolering af huset

Bøgetræet

Vi har det mest fantastiske bøgetræ i haven…

Ud over det smukke hus som står på grunden, så faldt vi også lige med det samme for den kæmpe store have, som ligger på bagsiden af huset…. eller have og have, jeg tror at den går under kategorien “park”

I parken står der i hvert fald et kæmpemæssigt bøgetræ ca. 50 meter fra stuehuset. Træet ligger lidt længere nede i niveau end huset, så når man står på den høje terrasse og kigger hen på det, så ser det ikke overdrevet stort ud, dette syn ændrer sig dog når man bevæger sig ned ved siden af det.

img_8176

Vi har målt det nederste af stammen på træet til 6 meter i omkreds, og så vil jeg skyde på at det er omkring 30 meter højt.
Vi har undersøgt om man kan beregne et træs alder efter dets omkreds, og det kan man faktisk godt, dog er det med stor usikkerhed. De eneste skemaer vi kan finde på nettet er på egetræer og asketræer, så vi har brugt skemaet for asketræer. Denne beregning viser at træet er 250 år gammelt +/- 50 til 100 år. Det er da imponerende! Sådan et træ kan man jo aldrig købe sig til, så det er virkelig noget af det vi sætter stor pris på, ved at købe sådan et gammelt sted. Det er også sjovt at tænke på, at dette bøgetræ er mere end 150 år ældre end huset på gården.

img_8177

Et sjovt billede, som virkelig viser hvor stort træet er. Michael og min lillesøster står selvfølgelig også en smule i baggrunden 😉

img_8175

Dette træ er helt sikkert noget af det, som vi vil gå og kigge på og værdsætte hver eneste dag, når vi flytter ind på gården.

3 kommentarer

 • Arvid

  Da treet var 100 år, eller dersom treet er 150 år, altså i 1867 da var Michaels tippoldefar og min morfar, Anton Andreas Adriansen 5 år og løp omkring på Norges 6. største øy – Ringvassøy i Troms amt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Arvid

  Unnskyld. Det skulle stå 1767, ikke 1763.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Arvid

  For å sette dette treet i et historisk perspektiv. La oss si at treet er 250 år, da var det et frø som begynte å spire og vokse den sommeren Michaels tipptipptipptippoldefar Andreas Echoff Kierumgaard var konfirmant i Bergen i 1763. Som man kan se av navnet Kierumgaard så er det noe dansk over det og det er riktig. Andreas Echoff Kierungaards bestefar, og Michaels 6xtippoldefar, Jens Jensen Kierumgaard var født og levde hele sitt liv i Assens kommune på Fyn. Det kan dere også tenke på når dere ser på det gamle treet.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Isolering af huset