Tæmning af den vilde have

1, 2, 3 spartel!

Efter al tapetet er blevet taget af væggene, er det nu blevet tid til at spartle dem op. Der er nok vægge at gå i gang med – men vi startede i soveværelset..

Michael spartler rigtig meget i forbindelse med arbejdet, så han er en ørn til det. Han plejer at spartle med almindelig sandspartel, men vi var blevet anbefalet at prøve at bruge noget spartelmasse som skal rulles på væggen med en malerrulle, i stedet for at trække det på med en spartel. Det skulle være en del nemmere og tidsbesparende. Så dette måtte vi hellere få prøvet af.

img_8341img_8337

Her er vi så i fuld sving, med at rulle spartelmassen på væggen. Michael kører den over med spartlen bagefter, for at få den jævne overflade.
Det var rimelig svært at få malerrullen til at suge spartelmassen fast til at starte med, da rullen var helt ny, det blev dog lettere jo flere gange den blev dyppet i spartelmassen.

img_8343Michael var nu ikke helt oppe og ringe over den “nye” metode til at spartle væggene med. Det var selvfølgelig også første gang at vi prøvede det, så man foretrækker måske altid det man er vant til. Måske kan det være tidsbesparende at gøre det på denne måde, hvis væggene er helt nye og bygget i gips? Men det var lidt besværligt, da rullen med spartel trak pudsen af væggene nogle steder, så spartlingen blev ujævn, og vi skulle bruge tid på at jævne det ud bagefter. En anden væsentlig ting ved dette produkt er også, at det er over fire gange så dyrt, som en almindelig sandspartel. Det er selvfølgelig også noget man skal have med i det samlede regnestykke 🙂 (Pablo synes nu, at det var røvkedeligt at spartle – så han tog lige en lur…)

img_8350

Efter en times spartling er soveværelset nu spartlet første gang. De større huller i væggene for oven, som man kan se på billederne, skal have en anden type spartel, da de er for store og dybe, til at spartle op med sandspartel. Så dette skal gøres i en anden omgang. Måske det var nemmest at gøre dette som det første, men vi var så ivrige for at få prøvet det rulle spartelmasse, så det må lige vente til dette er tørt 😉

img_8355

3 kommentarer

 • Joachim Jacobsen

  Helt fantastisk hvor effektive og flinke dere er.
  Dette blir superbra, og det er gøy å se dere holde på med herregårdsdrømmen deres👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bolette

  Det er et virkelig spændende projekt I har kastet jer ud i, og jeg følger interesseret med. 🙂
  Hvis I har nogle spørgsmål eller skal bruge nogle råd ang. malerarbejde, så er jeg uddannet bygningsmaler, og I skriver bare 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tæmning af den vilde have