Oprydning i udbygning

Fridag = arbejdsdag på gården

Vi har ikke haft en hel fridag sammen rigtig længe, men i går skete det, så vi tog ud på gården fra morgenstuden af… mine forældre var selvfølgelig også med 😉

Mine forældre har ferie lige i øjeblikket, og den har de brugt meget af ude på vores gård – det er vi så taknemmelige for! Vi startede dagen i går klokken 8 med morgenmad på gården. Så blev der lagt en plan over, hvad vi skulle i gang med at lave. Michael gik i gang med at spartle de to vægge i spisestuen, som står helt rå endnu. Jeg har ikke kunne finde ud af, hvad der skulle ske med dem, og om de skulle blive stående rå som de var, men nu fik jeg besluttet mig, og de blev spartlet over. Min mor og jeg gik i haven, hvor vi fik rykket et par døde roser op, og savet en masse ukrudts træer ned ved de to store bede, som er på græsplænen. Min far gik i gang med at få tømt vandet af hele varmesystemet i huset, så vi kunne komme i gang med at få demonteret de rør og radiatorer som vi ikke skal beholde i huset. Dette er så det ene fyr som vi har i huset – ud af tre. Det skal fjernes helt, da vi skal have et helt nyt flisfyr, som skal monteres i en tilbygning et stykke fra huset. Vandet blev derfor også tappet af dette fyr. Vi åbnede for vandet ved middagstid i går, og da min far kom ud på gården i eftermiddag løb vandet stadig derfra, så der er virkelig meget vand på et anlæg af denne størrelse. 20773640_10155696761703777_20747426_o

Varmerørene som sender vand op på 2. sal, skulle fjernes, da vi ikke har tænkt os at benytte denne sal foreløbig, så dem har min far savet ned, så Michael kan få spartlet helt ud i hjørnerne, hvor disse rør løb op ad væggen. De var i soveværelset, stuen og ude i hall’en. Derudover var der to radiatorer i køkkenet som skulle væk, da vi skal have lavet gulvvarme i dette rum.

20771999_10155696762363777_1362843941_o20771852_10155696762578777_1105814922_o

Mens mændene arbejde indendørs, gik min mor og jeg i gang udendørs med motorsaven. Vi fik fjernet en del ukrudts træer, og fik trimmet de to store runde “bede” som er på den store græsplæne i haven. Derefter gik vi i gang med at fjerne det hegn som står ved siden af huset, i vores kommende hønsegård. Hegnet var lavet af store gamle elmaster (dem i træ) og så var der ellers bare viklet et 2 meter højt hegn rundt om, i flere lag. Hegnet var 50 meter langt, så det tog virkelig lang tid, for at få skilt jernhegnet fra de gamle elmaster. Hold op hvor det pynter at få alt det gamle møg væk!
20793673_10155696761588777_1051526294_oHegnet gik i en 90 graders vinkel ud fra huset, og ned til den gamle bygning som ligger ved siden af stuehuset. I dette hjørne i haven har vi som sagt snakket om at lave hønsegård, da det ligger tæt på køkkentrappen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oprydning i udbygning