Makeover i hall'en

Homemade skrivebord

Jeg fik for nogle måneder siden en smed til at svejse et bordstel til et nyt havebord, som skulle stå på vores store træterrasse. Vores træterrasse er ca. 90 kvadratmeter, så jeg ville gerne have et ret stort bord dertil. Det var altså før vi købte herregården, så nu står jeg med et alt for stort havebord til den terrasse som er på herregården (før i tiden var det jo ikke brugt at lave store terrasser, eller bare terrasser generelt. Det var jo ikke fint at sidde udendørs og nyde solen og blive brun i huden) Så nu bliver bordet nok et skrivebord, som jeg kan bruge til at arbejde ved. Min far og jeg gik i gang med at lave bordpladen til bordstellet i fredags, det er lavet af en 6 mm. krydsfiner hvorpå vi har limet noget rhumbus gulv lavet af egetræ. Bordpladen skal nedsænkes i stellet, så den flugter med overkanten af stellet.

img_3067Jeg har i dag malet stellet med sort spraymaling til metal. Jeg havde købt to dåser maling, men det var desværre ikke nok til at gøre det færdig, så jeg må lige have det sidste malet i morgen, hvis tiden tillader det.

img_3069Bordpladen som den ser ud lige nu. Vi har lavet den større end målene, så vi kan skære kanterne til med en rundsav, så den kommer til at passe ned i stellet helt perfekt. Bordpladen skal slibes en del inden den skal skæres til, da træstykkerne er meget uens, så der er mange ujævnheder og sprækker mellem dem, disse bliver udlignet når det bliver slebet. Derefter skal det så spartles, så sprækkerne bliver fyldt op og dermed bliver usynlige. Så skal det så slibes igen og evt. spartles igen. Til sidst skal bordpladen have noget olie, så det bliver mere modstandsdygtigt. Jeg vil også gerne have at det bliver mørkere i farven, og dette gør olien også.

Jeg glæder mig allerede til at sidde foran computeren og arbejde ved dette bord 🙂

4 kommentarer

 • Birthe Johansen

  Hvor er det smukt ❤️
  Vil du afsløre hvor rhomberne er købt? Jeg har ledt efter noget lignende uden held 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Birthe
   Junckers har en variant som hedder HexParket, som har samme udseende som denne type gulv som jeg har brugt – også i egetræ. Dog er det lidt svært at arbejde med, og der er et stort slibearbejde i det, da stykkerne er meget ujævne, og derfor kanter forholdsvis meget når de er lagt. Så jeg må nok erkende, at denne bordplade skal laves om, da jeg nok ikke har haft tålmodighed nok, da jeg sleb den 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke et fint projekt. Ser allerede utroligt flot ud 😊👏🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Makeover i hall'en