Isolering af gulve

Vi har købt stuk!

Dette indlæg er sponsoreret.

Michael og jeg startede dagen i dag, med at køre til Herning, hvor Stukeksperten har til huse. Det er nemlig blevet tid til at vi skulle ud og shoppe stuk til fire rum på herregården.

Det eneste rum som har stuk på Obdrubgård lige nu, er vores kommende kontor på 1. salen. Dette skal vi selvfølgelig have lavet om på, for når man har hele 3,2 meter til loftet, så hører der sig naturligvis stuk til. Vi har været i dialog med Michael fra Stukeksperten over nogen tid, og endelig fandt vi en dag, hvor vi havde tid til at køre en tur til Herning. www.stukeksperten.dk har nok verdens største sortiment af stuk, stukrosetter, kantlister og meget, meget mere. Der er mere end 900 varianter at vælge imellem, så opgaven i at købe stuk, var noget sværere end den lyder 😉

Vi skulle vælge stuk til spisestuen, stuen, reposen i kontoret og soveværelset. Vi havde aftalt på forhånd at vi ikke skulle have ens stuk i hele huset, da rummene også bliver meget forskellige i farver og indretning. Der i i forvejen stukrosetter i alle rummene, så vi synes at vi skulle prøve at tage udgangspunkt i de mønstre som der er på dem.

Michael fra Stukeksperten havde to af de modeller vi valgte på lager, så dem kunne vi få med hjem med det samme. Så det var rigtig dejligt! Så kan vi komme i gang i soveværelset og reposen i kontoret når vi er klar til det. De to andre stuklister kommer om tre uger.

21733567_10155783962928777_108785247_o

Denne stuk er til soveværelset. Vi synes at det den passer rigtig godt til vores soveværelse, da det godt må være lidt mere romantisk i stilen, end resten af rummene bliver i huset. Denne stuk er ret stor i størrelsen, da vi gerne vil have at den ses når man kommer ind i rummet. De stuklister som vi har købt er lavet af PU-skum (polyuretan skum) som gør det rigtig nemt at arbejde med, da det ikke vejer noget, men stadig er utrolig slagstærkt. Man limer det simpelthen bare op under loftet med en speciel stuk montagelim, som kan slibes væk, hvis der kommer noget uden for samlingerne mellem stukstykkerne. Stuklisterne i dette materiale er også utrolig nemme at save til i de mål som passer til ens loft, de flosser ikke efter savens tænder, men efterlader en flot skarp kant, så slibearbejdet er minimalt ved samling af listerne.

21754826_10155783962743777_763390851_oDenne enkle stuk skal vi have sat op i reposen i kontoret, da den minder meget om den gamle gipsstuk som i forvejen er på vores kommende kontor. Udover denne stuk til reposen, købte vi også en stukrosette, som skal sættes op i midten af loftet.
21729902_10155783962623777_1140372280_o

Udover stuk produkter, så forhandler Michael også tapeter gennem sit firma www.nicetapet.dk. Vi bladrede en smule i nogle af de mange, mange tapetbøger som Michael har på lager. Vi vil nemlig gerne have forskellige tapeter på alle værelserne i vores kommende bed & breakfast. Dog er vi ret langt fra at skulle vælge tapet til det lige nu, så vi kiggede kun for sjov, men vi fandt en ret interessant tapetbog med gamle tapeter som hedder Gammelsvenska af mærket Duro. Disse tapeter er nemlig produceret ud fra gamle svenske tapeter, som er fundet på ødegårde i Sverige. Mange af disse tapeter er solgt til badehoteller og lignende, og det er også denne stil, som vi gerne vil skabe i vores bed & breakfast. Så det er helt sikkert ikke sidste gang at vi besøger Michael fra Stukeksperten og Nicetapet i Herning.

Jeg glæder mig som et lille barn til at komme i gang med at sætte stuk op, og til at vise jer der følger med her på bloggen det færdige resultat.

2 kommentarer

 • JP

  Ked af at først at kunne skrive dette, men jeg har først læst dette afsnit i dag.
  Er vild med jeres side og synes at I bare gør det så flot!
  Men stuk i PU er noget møg, har prøvet det på vores ejendom og efter mindre end 12 år var PU i stukken blevet porøs og begyndte at drysse ned som fine små partikler. Vi troede først, at det måske var malingen, men det blev undersøgt hos et rådgivende ingeniørfirma og det er simpelthen PU-materialets problem. Det nedbrydes meget hurtigere end man tro og især meget hurtigt, hvor solen kan “nå” det – og det SKAL males for ellers nedbrydes det endnu hurtigere fik vi oplyst af PU-stukfirmaet – så regn ikke med mere end 15-20 år max, så skal man i gang igen!
  Vi har derfor brugt meget tid på, at lede efter rigtig stuk i gips, da den slags måske nok er tungere at håndtere og sætte op, men de øvrige af vore rum er med den oprindelig gipsstuk – som blot er blevet afrenset tidligere tiders lag af kalk, maling og andet skidt og så genmalet med et tyndere lag kalkmaling – og det står stadig pænt og flot efter mere end 150 år!
  Undervejs snakkede vi med flere om gipsstuk og fandt også en på Frederiksberg C, som er rigtigt uddannet stukatør og som kan lave det. Desværre var vor økonomiske formåen dengang ikke tilstrækkelig til at få ham til at lavet det, men hvis han stadig er der er det naturligvis en oplagt mulighed.
  Vi brugte som sagt megen tid på sagen og fandt en i vore øjne god løsning.
  Når man alligevel skal i gang med at rense den oprindelige stuk, så får man herved mulighed for at lave afstøbning af denne og lave forme, så man selv kan lave ubegrænsede mængder af stuk selv!
  Man skal blot lave en hjørne form for henholdsvis indad og udad vendte hjørner og en en langform for hvert afsnit – da stuk gentager sit “mønster” med mellemrum – man ser det let når man får renset stukken ned – al stuk er lavet i afsnit og skruet op i loftets træ og oftest er der i netop mellemrummene i mellem hvert afsnit enten en fin revne, der spartlet ud eller et lille “hak”, hvor det er samlet i mellem sektionerne!
  Det tager lidt tid af lave og vente på at gipsen tørrer i formene, men bort set fra tiden og den har man ofte langt mere af end af for mange “overflødige” penge 🙂 – og derudover er gips et utroligt billigt materiale, som heller ikke konstant afgiver giftige og kræftfremkaldende styren dampe – for slet ikke at tale om de dødelig gasser der udløses ved en brand.
  En anden lille ting, som man skal bemærke ved stuk er at det langt oftest er den samme “grundstuk” der brugt i alle de finere rum, som blot er suppleret med forskellige “mellemrums” stykker i de forskellige rum – dette skyldes ikke besparelsen ved ens stuk men at arkitekterne altid tilstræbte et gennemgående stil og variationer var afhængig af rummenes funktioner – blandet stuk fandt man som værende for meget “tivoli”, så der var kun den finere stuk og så en mere simpel stuk – oftest kun små buer på kanten eller senere i 1900-1920 med et mere kantet udtryk i værelser og tilsvarende “jævnere” rum.
  Så skal det kunne holde, så lav det hellere i gips og spar både penge og ærgrelser – det var den lektie, som vi lærte!
  Et lille trick til sidst, når I skal støbe, så sæt enten en afkortet “lang” skrue i formen for hvert fastgørelsespunkt, som så skrues ud inden at gipsen er helt tør, så sparer man at bore huller bagefter – eller lave som vi fandt ud af var nemmere nogle “silikonepropper” af bygningssilikone omkring en skrue af lidt mindre dimensioner, så kan hive dem ud senere på et hvert tidspunkt under tørringen og hullerne står fine med undersænkninger og det hele uden gevind osv. lige klar til montage – det sparer tid og gør det meget lettere – især hvis man har så mange rum som I har!
  Med ønske om al held og lykke med renoveringen og alle gode tanker og lykke med fremtiden!
  Glæder mig til at læse mere!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Merete

  Flot med stuk 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Isolering af gulve