Ingen renovering uden bump på vejen

Nyslebne gulve

Wow, wow, wow – tjek lige vores nyslebne gulve!!

23584365_10155943430903777_379431846_oGulvene er da bare blevet virkelig flotte! Vi er så lykkelige over, at vi valgte at få slebet alle gulvene om, for det er jo desværre ikke mere end 3 uger siden, at vi fik gjort dette sidst. Læs mere om dette HER Vi har fået slebet dem om af Ai Gulve A/S og de har bare gjort det til perfektion! De har været rigtig grundige og haft respekt for huset under sit arbejde med gulvene. Gulvene er blevet slebet, behandlet med to omgange af lud, og derefter behandlet tre gange med gulvlak.

23600180_10155943430838777_1240134097_oGulvene i huset er af fyrretræ, som formodentlig er blevet lagt i huset da det blev bygget i år 1925. Vi valgte at lægge nyt gulv i vores køkken-alrum, da det før vi gik i gang med renoveringen var 4 små rum, og gulvene derfor ikke hang sammen. Desuden har man engang i 60’erne-70’erne smidt vinylgulv hen over gulvbrædderne, så de var fyldt med tusindevis af små søm. Vi valgte at lægge sildebensparket i egetræ. Det er vores absolutte yndlingsgulv! Vi synes begge to, at det er så fantastisk smukt, så der var slet ikke nogen tvivl om hvilket gulv, at vi skulle have i køkkenet. Sildebensgulvet er blevet slebet efter lægningen, derefter spartlet, så slebet igen, og derefter behandlet med olie og til sidst lak. Grunden til at vi valgte at det både skulle have olie og lak er, at vi ønskede at det fik en mørkere, dyb træfarve, men samtidig lakkens holdbarhed, da olierede gulve er mere sarte – specielt når man har hund 🙂

23585257_10155943430888777_963115242_oDu kan se hvordan vi lagde sildebensgulvet HER

Lige nu sidder vi på et dejligt hotel i Berlin – eller det vil sige at Michael sover 😂.. Men når vi kommer hjem på onsdag, kan vi begynde at sætte vores møbler ind i huset OG hold nu op  hvor jeg glæder mig!!! Det har jeg set frem til siden vi overtog stedet for fem måneder siden.

5 kommentarer

 • Marlene

  Hej,
  Jeg stødte lige på jeres hjemmeside. Vildt inspirerende projekt. Vi bor selv i en gammelt murermester-villa fra 1926, og har ligeledes plankegulv i stuerne. De er kun ludbehandlet og utrolig svære at holde med et lille barn. Gør lakken, at gulvet ikke er ligeså modtagelig overfor skidt og evt pletter? Og kan I se det på gulvet (altså har det en skinnende overflade)? På billederne ligner det nemlig bare, at det er alm. ludbehandlet, så kunne godt fristes til at give vores lak.. 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Marlene
   Mange tak. Det er også et rigtig spændende projekt 🙂
   Vi var slet ikke i tvivl om at vi skulle have lakeret vores gulve, da vi har en hund og heller ikke gider bruge så meget tid på at holde et sart gulv. Så vi fik det derfor lakeret tre gange oven på ludbehandlingerne. Lakken gør at gulvet ikke kan suge noget til sig, så det er rigtig nemt at holde. Men du har ret, gulvet bliver noget mere blank i overfladen, end hvis det kun var ludbehandlet, vi har dog valgt en rigtig mat lak, for at undgå at det ligefrem skinner.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marlene

   Hej Josefine
   Tak for hurtigt svar. Jeg tror simpelthen jeg må prøve det. Hvor lang tid lod I det tørre efter behandling?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg tror nok at der gik 3-4 dage inden vi gik på gulvet. Men det skyldes at huset ikke var ordentligt opvarmet. Så ved stuetemperatur, tror jeg at man kan gå på gulvet et døgn efter.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marlene

   Perfekt – mange tak for svar 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ingen renovering uden bump på vejen