Lidt bryllupstanker..

10 gode grunde til at flytte på landet

Jeg har drømt om at bo på landet, lige siden jeg var barn. Jeg elskede at tage med min far over til min faster og onkel som bor på en gård 20 minutter fra mit barndomshjem. Jeg kan huske, at jeg elskede alt ved deres gård, og tænkte at det måtte være fantastisk at bo dér. Man kunne jo lave alle mulige sjove ting på gården, som man ikke kunne hjemme på villavejene, hvor vi boede. Min lillesøster og jeg legede rundt på hele gården, vi havde også tit veninder med derover, da det også var ret populært at komme med blandt vores veninder. Min lillesøster og jeg drømte begge om at bo på en gård, hvor vi kunne have vores egne heste lige ude i baghaven. Da vi blev lidt ældre, fik vi en gammel, smadret scooter, som vi fik timevis til at gå med at køre rundt på – med og uden gummivogn, hvor det sjovt nok altid var min lillesøster som skulle ligge på den hen over de bumlede marker 😉
Så jeg har altid syntes at livet på landet var fantastisk, og jeg vil nu komme med mine bud på, hvorfor jeg synes at livet uden for byerne er stærkt undervurderet!

26236607_10156068548668777_28161711_o

  1. Parkeringspladser. Eller mangel på samme. Mangel på parkeringsplader er nu en saga blot. Vi havde nu heller ikke de store problemer med parkeringspladser, da vi boede i Ugelbølle i vores gamle hus, og dog. Vi har efterhånden en håndfuld firmabiler, en privatbil og en trailer. Vores gamle kvarter var et 70’er kvarter, hvor de fleste huse er bygget med plads til én bil i indkørslen, så problemet var generelt på hele villavejen, så man skulle køre i slalom op af hele vejen mellem biler og trailere. Det er selvfølgelig peanuts i forhold til parkeringsplads-jagten som mange hver dag er udfordret af i fx Århus og København, noget mit temperament slet ikke tåler.

  2. Naboer. Vi er simpelthen  glade for vores nye naboer, som vi har fået her på gården. De er simpelthen så hjælpsomme! Jeg har en teori om, at man er mere hjælpsom her ude på landet end inde i byerne, måske fordi vi alle har langt til nærmeste hus, og det altid er rart at vide, at man kan ringe efter hjælp, hvis der sker et eller andet. Vi er blevet taget virkelig godt imod, og det er rigtig dejligt nu hvor jeg er så meget alene hjemme. Nu hvor naboerne bor så langt væk, så tænker jeg heller ikke umiddelbart, at vi nogensinde kommer til at genere hinanden med støj – endnu en fordel her på landet.

  3. Projekter. Kedsomhed er nu en by i Rusland. Vi kommer aldrig nogensinde til at kede os her på gården. Hvis vi gør, så skyldes det vidst dovenskab. Der er altid noget at give sig til både indendørs og udendørs. I den periode hvor vi brugte al vores fritid på at renovere hus, kunne vi også spare fitnessmedlemsskabet væk – endnu en win win (selvom vi nok ikke havde haft sådan ét alligevel 😂)

  4. Naturen. Vi har naturen helt tæt på. Ja, vores have har en lille skov som skel, hvor rådyr har sin daglige færden, vi ser også tit harer, rovfugle og alverdens andre fugle i haven og på grunden. Det er helt fantastisk! Sommeren på landet er klart det bedste, jeg ELSKER synet af de gule modne kornmarker, alle blomsterne, træerne og frugterne på grunden. Det ville jeg aldrig bytte for en lille lejlighed inde i det pulserende byliv.

  5. Landlivet. Som omtalt i min “indledning” så synes jeg, at livet på landet bare er sjovere end ellers, og det synes jeg stadig selvom at jeg er blevet “voksen”. Her er plads til alle mulige skøre løsninger og måder at klare de daglige ting på. Vores bedste og yndlings haveredskab er vores ATV – det siger jo det hele?!

  6. Muligheder. Vi har jo 5,5 hektar jord med til gården, rigtige mange boligkvadratmeter og udbygninger på grunden, så mulighederne her på gården er jo nærmest uendelige! Vi kan næsten lave lige præcis hvad vi vil, det er kun fantasien (og pengene) som sætter begrænsningerne. Vi har hele tiden vidst, at vores gamle hus ikke var vores endestation, da vi begge drømte om et hus med en større grund, så vi kunne realisere nogle af alle vores skøre ideer.

  7. Prisen. Det er jo ikke nogen hemmelighed at priserne også er lidt noget andet i det område vi bor i end inde i byerne, eller det område som vi boede i før. Man får væsentligt mere for pengene. Nu handler det jo ikke om kvantitet frem for kvalitet, men det er heller ikke det jeg mener med, at man får mere for pengene. Jeg synes i hvert fald, at vi har fået rigtig meget for pengene og noget fuldstændig unikt, som man ikke får særlig mange steder i Danmark – hvis der overhovedet findes noget sammenligneligt her i landet.

  8. Pladsen. Det jeg virkelig nyder ved at bo på en ejendom er at der er så meget plads, at man ikke behøver at pakke alle sine småprojekter sammen, hver gang man har været i gang med et eller andet. Der er plads nok til at det kan blive stående, til man får tid til at genoptage arbejdet. Ligeledes er der plads nok til at man ikke behøver at køre på lossepladsen, den dag skraldebunken bliver skabt. I vores gamle hus var vores grund så lille, at vi ikke kunne have en afsætningsplads til alt det skidt som kommer i forbindelse med en renovering, så vi var nødt til at køre på lossepladsen i pendulfart, når den havde åben. Det er vi uafhængige af nu, og det er skønt! Jeg tror heller ikke at vi nogensinde kommer til at køre på lossepladsen med haveaffald igen.

  9. Dyr. Der er mulighed for at anskaffe os alle de dyr som vi har lyst til – altså på hobbyniveau. Jeg har altid elsket dyr, og har haft heste siden jeg var 13 år gammel. Jeg drømmer også om at få heste her på gården, men det skal der være tid til, så det bliver jo så ikke lige nu. Michael har rigtig længe gået og snakket om, at han gerne vil have får eller geder, så det må også blive en gang når vores tid tillader det. Til foråret skal vi have bygget et hønsehus og så anskaffe os nogle høns, da jeg synes at det kunne være rigtig dejligt at hente æg ude i haven.

  10. Selvforsyning. Jeg går ikke og drømmer om at blive ligesom Bonderøven, for det har vi simpelthen ikke tid til, men jeg kan rigtig godt lide tanken om at gå ud i haven og hente hjemmedyrkede grønsager, æg, blomster og grene og kogler til jul – og juletræet selvfølgelig. Vi har pladsen til at lave alle de bede som vi gider at passe, få plantet nogle flere frugtræer, blomster og juletræer. Sidste år nåede jeg kun at udnytte nogle af blommerne og brombærerne som er på grunden, da jeg lavede marmelade af begge dele, men i år skal jeg have tid til at få udnyttet æblerne også.

I dag hvor de fleste mennesker kan passe deres arbejde foran en computer, så synes jeg ikke at det betyder så meget, at have 30 minutter længere transporttid på arbejde, hvis man alligevel skal benytte en bil for at komme frem. Så jeg synes da bare, at man skal kaste sig ud i det, hvis man har en lille drøm om at flytte ud af byen og ud på landet 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lidt bryllupstanker..