Ét af de store projekter

Så blev der sået blomstereng

I går fik vi sået blomsterengen. Det er fedt!

Hele blomstereng-projektet er jo et rimeligt nyt påfund, og vælter hen over alle de andre projekter som vi har gang i her på gården, så hele forberedelses processen i forhold til hvad alle de kloge siger har jeg sprunget let og elegant hen over. Jeg har i stedet rådført mig lidt med min mor som er rimelig ferm med blomster og haveprojekter, så vi blev enige om at det nok godt kunne gå til held alligevel. Du kan læse mit indlæg om forberedelserne og valg af blomsterfrø her: Blomsterengen bliver en realitet! 

Sådan så pakkerne med frø ud. Jeg købte frø til 2.050 kvadratmeter, som jeg såede på arealet som er 1.700 kvadratmeter, så jeg håber at det kommer til at dække hele arealet rigtig fint.

32130737_10156415459763777_2744406294516465664_n

Inden at vi kom så langt til at sprede frøene, havde vi en lidt arbejde inden, med at få forberedt jorden. Arealet som blomsterengen skal være på voksede der nemlig græs og ukrudt på, så dette har vi sprøjtet med roundup for 3-4 uger siden. Og derefter har vi harvet stykket, for at få revet alle de døde græstotter væk, så blomsterfrøene kan få bedre betingelser til at spire op.

32191604_10156415460018777_962119785800269824_n

Vi har ikke store landbrugsmaskiner med dertil hørende redskab til at vende/harve jorden her på gården, så vi måtte tænke lidt kreativt og brugte derfor en gammel harve som stod efterladt her på gården, hvor min far har skåret den over med vinkelsliberen, så den blev smal nok til at vores AVT kunne trække den. Så vi lå og fes frem og tilbage på ATV’en, for at få revet størstedelen af det tørre græs af, så jorden kom mere til syne. Jeg håber at det er nok til at frøene vil spire på jorden, men det må tiden vise. Nu er der i hvert fald sået, så der er ikke nogen vej tilbage.

For at være sikker på at blomsterengen bliver ensartet, og frøene blev ligeligt fordelt på arealet, blandede jeg alle frøene sammen i en balje, da jeg havde købt en hel masse forskellige. Derefter delte jeg frøene op i 4 lige store portioner, mens jeg også delte arealet op i 4 lige store stykker. Så var jeg sikker på at frøene ikke slap op halvvejs i såningen – for alle de små blomsterfrø så helt ærligt ikke ud af meget til det store areal. Jeg havde læst flere steder på nettet, at det var en god ide at blande frøene op med sand inden såning, så dette råd fulgte jeg trods alt.

Selve såningen havde jeg planlagt skulle foregå med en lille såmaskine drevet af håndkraft, ja, der går sgu bonderøven i den nu ;-), men det var vidst en al for billig model som jeg havde fået fat i, for den virkede slet ikke efter hensigten, så det endte med at jeg såede det hele med hånden, som en anden brudepige der strøer om sig med rosenblade. Men jeg har faktisk en god fornemmelse af det, og jeg tror at det er sået ret jævnt over det hele. Jeg havde vejret med mig i går, så stykket har allerede fået lidt vand at styrke sig på.

Jeg glæder mig til at se om projektet vil lykkedes! Så indtil at jeg (forhåbentlig) begynder at se noget grønt derude, kan jeg ikke gøre andet end at krydse fingre.

1 kommentar

  • I’ve learn several just right stuff here. Certainly worth bookmarking for revisiting.
    I surprise how so much attempt you put to create this sort of magnificent informative web site.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ét af de store projekter