Mine råd til byg-selv folket

Nyt i stuen

Vi har fået lavet nyt loft i stuen og samtidig fået sat stuklisterne op. Det er ved at være en måned siden nu, men selvom det er ved at være old news og jeg skulle have skrevet om det dengang, så har jeg besluttet at “bedre sent end aldrig” gælder her – for resultatet er virkelig blevet godt! 

Loftet i stuen blev ligesom alle de andre lofter i huset spartlet og malet inden vi flyttede ind i november. Men loftet i stuen var ikke pænt særlig længe, før det igen begyndte at sprække i overfladen, og efter et par måneder var hele loftet et stort krater af sprækket maling. Det var lidt et sats og den hurtige løsning dengang, så vi gruede for at dette ville ske, men det skete heldigvis kun i et af rummene. Men godt ud så det ikke, og vi ville derfor ikke sætte vores stuklister op, før at dette var blevet fikset.

Vi besluttede os for at den bedste løsning mod det grimme loft, var at lave et helt nyt loft, ved at sætte gipsplader op oven på det gamle puds. Vi måtte desværre ofre den gamle stukrosette, som sad i midten af loftet, da denne skulle skæres ned, inden at vi kunne beklæde loftet med nyt gips. Vi overvejede at sætte den i stand for at kunne sætte den op igen, men den blev ret ødelagt, da vi skulle pille den ned, og så er der på et tidspunkt blevet boret en hel masse ledninger ned igennem den, så jeg synes ikke at det ville være tiden værd, at begynde at reparere den.

Efter gipspladerne blev skruet fast, blev de spartlet og malet. Jeg har tit tænkt på at det nok var det rigtige at gøre i hele huset inden vi flyttede ind, men tiden var ikke til det, og resten af lofterne ser stadig fine ud. Men det gør jo heller ikke så meget, at man kan se at huset er af ældre dato, da der er lidt småsprækker her og der.

Jeg synes simpelthen at stuklisten er så fin, og passer helt perfekt ind til vores stue. Vi valgte en smallere stukliste end i resten af huset, da der var en gammel liste som i forvejen sad på væggen rundt i rummet, som gerne skulle blive siddende. Så vi valgte derfor at få en smal liste med en masse mønster på. Vi har købt alle vores stuklister hos Stukeksperten.

Ja, så nu er det slut med at tage billeder af stuen, hvor loftet ikke er med på billedet 😉 Det har jeg nemlig prøvet at undgå lige siden vi flyttede ind, da det jo så frygteligt ud og det sprang en lige i øjnene af en.

Det nye loft gav inspiration til at få flyttet lidt rundt i stuen også, så vores sofa arrangement er nu blevet flyttet ind i midten af rummet i stedet for at stå op ad væggen. Det er blevet ret fint synes jeg, da jeg synes at det store rum bliver meget bedre udnyttet.

Nu går jeg bare og drømmer om en ny sofa.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine råd til byg-selv folket