Nyt i stuen

Turen går til Skagen

Sommeren skal starte med en tur til Skagen for vores vedkommende, og det er nu sjette år i træk at vi smutter nogle dage til Skagen tidligt på sommeren. Vi plejer at tage med mine forældre og lillesøster herop, og dette år var heller ingen undtagelse. Vi er alle lige begejstrede for den hyggelige by på toppen.

Her er lidt om vores tur, vores traditioner og lidt anbefalinger hvis du skal et smut på toppen her i sommer. 

Turen startede for et halv år siden, hvor jeg bookede det skagenhus på Airbnb, som vi har boet i de sidste 3 år. Huset ligger midt i Skagen med 2 minutters gang til gågaden og 5 minutters gang til havnen. Så det har virkelig en perfekt beliggenhed. De første år vi besøgte Skagen boede vi ude i et feriecenter 12 km uden for Skagen, og dette krævede jo at vi skulle have biler med ind til byen, eller tage tog eller cyklen, så vi brugte ikke byen så meget som vi gør nu, så det er virkelig skønt at bo midt i det hele.

Jeg har tit brugt Airbnb til at booke overnatninger, både til os privat og til firmaet, så det kan man roligt gøre.

Turen starter ved havnen
Og det gør den faktisk hvert eneste år. Vi drøner som det første ud i huset og smider bilen, derefter går turen mod havnen, hvor den første af mange retter med fisk skal indtages. Vi elsker fisk og skaldyr i alle afskygninger, så restauranterne i Skagen er lige noget for os, for der er selvfølgelig alt hvad hjertet begærer hvad fisk angår.

Jeg startede ferien med en omgang Moules Frites, som så helt fantastiske ud og smagte virkelig godt. Glæden var desværre kort, da jeg lå syg resten af dagen efter indtagelsen af denne ret…. Så der går nok lige noget tid inden jeg tør at kaste mig over blåmuslinger igen. Men lidt bræksyge skal nu ikke stå mig ud, så dagen efter var jeg frisk på mere sightseeing og shopping i Skagen.

Den årlige tur til Grenen
Vi lejer altid cykler en af dagene, og så cykler vi den lille tur ud til Grenen og går ud og dypper tæerne hvor Kattegat og Skagerak mødes. Det er en dejlig gåtur i det hvide sand, og hvis man ikke har mod på den i alt 3 kilometers gåtur frem og tilbage, så kan man bare hoppe ombord på Sandormen. Den har vi også brugt når Michaels gigt driller, eller da min søster havde brækket foden, for turen til Grenen skal ikke aflyses af den grund. Til min glædelige overraskelse lå der ikke nogle sæler på Grenen, mens vi var derude. Det kan hurtigt sætte en dæmper på min feriestemning, når jeg ser alle de dumme turister, som helst skal hen og vade oven i de stakkes sælunger, for at få et skide selfie sammen med dyret, men det slap jeg for at blive irriteret over i år, så det var da dejligt!

Hyttefadet
Jeg tror ikke at vi har været en tur i Skagen uden at spise en middag på Hyttefadet. Vi synes at de laver noget rigtig fint mad til prisen, og så er det rigtig hyggeligt med en tur til Gl. Skagen. Ofte bliver vi i Gl. Skagen for at se solen gå ned, men dette gad vi ikke vente på da vi var der på denne tur, da det var lidt overskuet og vi var allerede færdige med at spise ved 21 tiden.
Til forret fik jeg ærterisotto med kammusling – det var virkelig sommerligt og lækkert!

Til hovedret fik jeg urtestegt kuller med bagte tomater, selleripuré og hummersause.

Ingen ferie uden et besøg i en ONLY butik
Ja, det er nok det man kalder en arbejdsskade. Hver gang jeg kommer forbi en ONLY butik, skal jeg altid lige ind og kigge på hvordan den er bygget, og om den har en containervæg som vi har bygget.
Den ONLY butik som ligger i Skagen er en af de butikker som vi har bygget, og jeg var faktisk med i arbejdstøjet en enkelt dag, så den skulle jeg selvfølgelig lige ind og kigge på.

En af pigerne som arbejdede i butikken, fulgte mig på Instagram så vi fik os en lille sludder om det, inden turen gik videre. Det er virkelig sjovt og stadig rigtig skørt at møde, for mig fremmede mennesker rundt omkring i landet, som ved hvem jeg er. Det har heldigvis kun været positivt indtil videre, og de jeg møder er rigtig søde og interesserede i vores projekt.

Iscafeen

Vi besøgte for første gang denne utrolige hyggelige cafe, som ligger ved siden af Skagen Bamsemuseum. Stilen på cafeen er virkelig gennemført og rigtig hyggelig med roserne som vokser op ad den skagengule facade.

Vi fik serveret en kop kaffe i den hyggelige gårdhave, serveret på det fine, gamle mågestel.

Rundt i gårdhaven vokser der masser af roser i flotte farver, så det var virkelig et hyggeligt pitstop på cykelturen.

Vores yndlings vinhandler
Vi har på tre dage været inde ved vores “ven” i Vin Specialisten hele fire gange. Det er den hyggeligste butik med alt hvad hjertet begærer. På underetagen er udvalget af spiritus, vin, chokolade, produkter til badeværelset, specialiteter osv. overvældende. Hele første sal er fyldt med flotte gamle og antikke pynteting, puder, tæpper, møbler osv. Og udover den flotte indretning og opsætning af alle salgsvarerne som sådan en indretningsnørd som jeg godt kan lide, så elsker jeg også god service. Mit liv er simpelthen for kort til at handle i butikker med dårlig service. Jeg vil hellere end gerne betale mere for samme vare, hvis bare kundeservicen er god. Hos Vin Specialisten i Skagen er servicen i top, og man kan få lov til at smage på al spiritus inden man kører dankortet igennem. Michael købte tre flasker gin hos dem i går, og så får man lige et par tonicvand med i købet, og lidt rabat her og der. Det synes jeg er virkelig god stil og helt sikkert en god forretning i sidste ende. Utroligt at et par tonicvand til måske 5 kr. i indkøb kan gøre ens oplevelse af købet så meget bedre, men det kan det altså – man er jo jyde 😉

Vi endte med at købe halvdelen af vores velkomstdrik til vores bryllupsfest i samme butik, så nu har vi helt styr på det også. Den anden halvdel har vi bestilt på nettet og lander nok på vores adresse om et par uger – og det bliver virkelig sejt, hvis jeg selv skal sige det.. og det skal jeg jo 😉

Nu sidder jeg på vej hjem i bilen og skriver dette indlæg færdigt, godt mæt på fisk og skaldyr, frisk luft og Skagens hyggelige gader med virkelig smukke og hyggelige huse.
Jeg gik en tur rundt i byen og ned til Sønderstrand i morges, hvor der ligger en masse flotte huse ned til vandet. Mange af husene trænger til en kærlig hånd eller er allerede under renovering. At gå og kigge på specielle huse og bygningsværker, er min form for museumsbesøg på ferien.

Nu står resten af dagen på kontorarbejde og weekenden står på terrasserenovering, som vi skal fortsætte byggeriet af.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt i stuen