Vores farvevalg på gården

Terrassebyggeri

Vi har jo en plan med vores terrasse. Og den plan går ud på, at den skal være færdigrenoveret til vores bryllup skal stå i haven den 8. september. Terrassen ser måske ikke ud af vildt meget, ud over at den er virkelig flot bygget, og passer rigtig godt til huset, men den er ikke specielt stor hvad kvadratmeter angår. Den er dog bygget i beton, og alt hvad angår renovering af dette, er noget værre noget at udbedre (synes vi), hvis det først begynder at frostspringe og revne.

Terrassen har det absolut ikke særlig godt, så det er nu at den skal reddes, hvis vi ikke skal til at bryde det hele ned og starte forfra, og dette ville blive en ret bekostelig og omstændig affære. Jeg har skrevet lidt om terrasserenoveringen tidligere, og dette indlæg kan du læse lige her. 

Vi har været i gang med at grave ud og støbe ny sokkel lige bag ved den gamle, da den er skredet meget i årenes løb, og vi ville selvfølgelig ikke risikere at det hele lige pludselig styrter sammen en dag. Så vi startede selvfølgelig med at få udbedret dette.

Vi havde fået støbt ny sokkel/og bærende vægge på begge sider af trappen for 1,5 måned siden. Vi turde ikke at grave hele sokkelen ud på en gang, så vi manglede 3-4 meter i midten. De sidste meter fik vi så endelig overstået i går! Jeg må nok indrømme at det ikke er det mest spændende arbejde vi har haft gang i her på gården. Faktisk, så tror jeg kun at udgravning af lerindskud i køkkenet overgår denne opgave, i forhold til trælse opgaver. At støbe og køre beton er bare MEGA hårdt, og så føler jeg virkelig at vi bare kastede betonen i et sort hul, som aldrig blev fyldt. Det endte det selvfølgelig til sidst med at blive, men jeg synes godt nok ikke at vejen dertil er særlig spændende, bare mega hård og fyldt med cementstøv.

Nu er vi færdige med at støbe i denne omgang, og det er virkelig dejligt! Men mangler kun en lille kant i toppen af forskallingen, som i kan se på billedet over, men dette tager heldigvis ikke særlig lang tid.

 

Et andet projekt som pludselig er opstået, er at lave to garager til vores nyindkøbte robotplæneklippere. De skal selvfølgelig bo i et helt specielt hus, som ikke bliver særlig synligt i haven (det er Michaels værk det her) Men jeg må hellere indrømme at ideen er ret god, den kræver bare noget mere arbejde, end hvis han bare havde bygget to trækasser til dem – og det var jeg ikke ligefrem klar på, dengang han kom med foreslaget.

Der er nemlig blevet gravet ud i den lille høj, som er foran trappen, hvor de to garager kommer til at ligge skjult under græsset, så man ikke kan se dem fra havesiden. Over fundablokkene som vi har sat i et u, kommer der til at ligge et tykt betonlåg, så konstruktionen ikke lige braser sammen, derpå skal der selvfølgelig ligges jord og græs igen.

Der er nu ret meget arbejde endnu, før at terrassen bliver helt færdig, men nu er alt det virkelig trælse arbejde da overstået, og det er skønt!

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vores farvevalg på gården