Det hele snerper til nu

Turen gik til Gdansk

Rejseguider er ikke noget som jeg har beskæftiget mig specielt meget med – og egentlig ikke noget som jeg tænker skal fylde på min blog, men da en del af mine følgere på Instagram har efterspurgt mine oplevelser med turen til Gdansk, så vil jeg alligevel knytte et par ord om Gdansk og Polen. Som jeg nu mener er virkelig undervurderet!

Lad os starte hvor turen begyndte. Jeg har en rimelig skør vane, med at søge på billige flybilletter, også selvom jeg overhovedet ikke skal ud og rejse. Denne gang havde en af mine veninder dog spurgt mig om jeg ville med en uge sydpå. Jeg synes ofte at en hel uge på daseferie er for meget for mig, så jeg ville finde et alternativ til hendes forslag. Her faldt jeg over nogle flybilletter til Gdansk direkte fra Århus lufthavn til den nette sum af, hold nu fast: 58 kr. pr. mand pr. vej. Jeg har Ryanair’s app installeret på min telefon, så det var her jeg fandt billetterne. Oven i de 116 kr. som flybilletterne løb op i pr. mand kom ét styk bagage oveni til deling, da jeg synes at det er irriterende at skulle moderere sin bagage alt for meget, hvis vi kun skulle have håndbagage med, men det kan man jo selvfølgelig sagtens. Så prisen for to flybilletter med ét indtjekket bagage kostede i alt 605 kr.

Vi rejste søndag klokken 15:00 og landede i Gdansk kun 55 minutter senere – nemmere kan det da ikke være, specielt når lufthavnen kun ligger 10 km væk fra vores hjem.

Vi tog en taxa fra lufthavenen til vores hotel, som lå 40 minutters kørsel derfra. Dette kostede 97 polske zloty, de står til 1,75 danske kr. Så det kostede cirka 170 danske kr.

Hotellet vi boede på ligger i byen Sopot 14 km fra Gdansk. Sopot ligger helt ud til vandet med den flotteste lyse sandstrand så langt øjet rækker. Hotellet vi boede på ligger ligeledes helt ud til stranden. Og hold nu op et hotel! Det er et af de flotteste – hvis det ikke er dét flotteste hotel, jeg nogensinde har boet på.

Hotellet hedder Sofitel Grand Sopot og er afgjort et besøg værd, hvis man vil bruge lidt ekstra på sine overnatninger. Hotellet har 5 stjerner, og vi kunne forstå på de lokale at det var det bedste hotel i området. Jeg bookede de fire overnatninger på hotels.com hvor priserne lige nu er sat ned til 1.560 kr. pr. overnatning. Selvom det er mange penge at bruge på hotel, så er det virkelig alle pengene værd! Hold op et fantastisk sted. Hotellet er så smukt, og alt fra morgenmaden, værelset og servicen er helt i top. Hotellet har sit eget område nede ved stranden, hvor der er stillet solsenge til rådighed til hotellets gæster. Desuden kommer de lige rundt med en kold klud et par gange i løbet af dagen, hvis man nu lå og svedte lidt i de 33 grader (og ja, det gjorde vi) Desuden insisterede de på at følge os ned med ens håndklæder til solsengen. Om eftermiddagen kom de rundt med frugtspyd til alle mand.

Vores værelse lå på 3. sal med en lille balkon på toilettet og en ved sengen. Der var ligesom i resten af Gdansk og Sopot gjort meget ud af farverige blomster i altankasserne, og dette syn var fantastisk at vågne til.

Jeg har aldrig tænkt at Polen ville være noget for mig som rejsedestination, egentlig kun pga. min uvidenhed, da jeg havde en forestilling om at alt var gråt og fyldt med betonbyggeri. Denne fordom må jeg godt nok æde i mig igen, da dette slet ikke var noget som vi stødte på de steder vi var.
Gdansk og Sopot var derimod fyldt med hyggelige brostensbelagte gader, hvor alle huse var malet i smukke pastelfarver.

Specielt gaderne Piwna og Dluga i den gamle bydel i Gdansk var utrolig hyggelige at traske rundt i.
Gaden Mariacka som ligger lige ved siden af de to andre er bestemt også et besøg værd. Den må være et mekka for rav elskere – hvis der findes sådan nogle 😉 For hele gaden er én stor markedsplads for smykkesælgere, som kun sælger ravsmykker. Nu er rav ikke lige noget for mig, men stemningen på gaden med de mange smukke huse er vidst et must see i byen.

Vi havde bestilt bord på restauranten Progolue i Gdansk, da jeg havde googlet mig frem til at det skulle være en Michelin restaurant – dette er jeg dog ret meget i tvivl om, da der ikke var én eneste reklame med dette inde i restauranten, og det tænker jeg umiddelbart at der ville være, hvis man havde knoklet sig til sådan en stjerne.Maden var rigtig god, men langt under den standart som jeg har fået på bedre danske restauranter. Til gengæld er priserne jo også noget helt andet. Vi fik to forretter, to hovedretter, en dessert og en flaske hvidvin for i alt 730 kr. Restauranten var utrolig hyggelig og flot indrettet mellem de mere end 200 år gamle murstensvægge.

Vi tog toget fra Sopot til Gdansk. En lille togtur på 15-20 minutter. Dette kostede 12 danske kr. for os begge to, og toget kørte hvert 10. minut hele dagen.

Aftenen i Gdansk sluttde på Jozef K, en rigtig hyggelig bar på gaden Piwna. Her fik vi tre drinks og en stor øl for kun 150 kr….. det var jo mandag 😉

Udover vores halve dag i Gdansk, samt et par smutture ind i centrum af Sopot tilbragte vi det meste af vores miniferie på solsengene på stranden. Jeg har siden jeg mødte Michael næsten kun været på storbyferier, hvor vi har travet rundt fra det ene til det andet, så nu hvor min rejsemakker Karoline også var klar på at tage fire dage på langs, så skulle dette udnyttes til fulde.

Et lille fif til de bilinteresserede: Hotellet havde en ekstra “lille” service man som gæst kunne benytte sig af – som jeg til min store ærgerelse først fandt ud af dagen inden vi skulle hjem. Nemlig at BMW stiller biler gratis til rådighed, det eneste man skal betale for er det benzin man bruger. Foran hotellet stod blandt andet en BMW 760i V12 med intet mindre end 600 hk, som man bare kunne låne hvis man ønskede…. Det kunne desværre først lade sig gøre på søndag, hvor vi jo skulle hjem i går torsdag… ØV. Det må blive næste gang så, for det er i hvert fald ikke sidste gang at jeg har været i Polen!

Jeg tænker at min næste rejse til Østeuropa skal gå til Litauen. Har du holdt ferie i Østeuropa?

4 kommentarer

 • Det lyder så lækkert – og smukke billeder, alt ser dejligt ud i solskin (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Det lyder virkelig lækkert! Jeg overvejer en tur til Riga i efteråret, hvor vi booker os ind på et hotel med spa og pool. Jeg kan se, at overnatning på et 5 stjernet hotel dernede koster det samme som en overnatning på vandrehjem i Danmark 😆

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for god inspiration 🙂
  Estland, Letland og Litauen er alle spændende lande (Tallinn og Riga er meget spændende byer).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marlene

  Det lyder som en fantastisk ferie 🙂

  Jeg er selv lige kommet hjem fra 5 dage i Krakow og 6 dage i Budapest. Disse to kan klart anbefales, dog med Krakow som favoritten :-))
  Tak for bloggen!!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det hele snerper til nu