Soveværelset er færdigt

Vi har lavet æblemost

Vi har siden vi købte gården glædet os til, at vi ville få tid til at lave æblemost af gårdens egne æbler. Jeg gav Michael en lille presser og frugt hakker sidste år til hans fødselsdag, men da vi stod midt i renovering af 270 kvadratmeter bolig, en ud- og indflytning, så var tiden ikke lige til at få afprøvet det nye grej. Så vi aftalte dengang at året efter SKULLE vi bare afprøve det, ligegyldigt hvor travlt vi end måtte have. Så det blev i går at vi kastede os over æblemost projektet, én uge inden vores livs fest – Ja, så kan i selv regne ud hvor pressede vi var tidsmæssigt sidste år 😉

Noget andet er at vi vælter i æbler lige nu. Vi har kun tre æbletræer på gården, men de bugner med æbler, specielt det ene som vi har i haven. Der falder cirka 40-60 æbler ned på græsset hver eneste dag, så vi laver ikke andet end at gå og samle æbler sammen, så de ikke bliver kørt over af vores to robotplæneklippere. Så det kunne være dejligt at få nogle af alle de æbler brugt til noget inden de rådner. Vores to heste som står ved min onkel har nemlig allerede kæmpet sig igennem 6-7 spande.

Vores lille begynder kit blev derfor linet op ude på havebordet i haven, så vi kunne nyde det fantastiske vejr imens. Jeg har købt delene i Jem & Fix og de fungerede helt fint, dog er det nok ikke lige sættet man skal bruge, hvis man har tænkt sig at lave 100 liter most, men det fungerede fint nok til den portion som vi lavede.

Efter æblerne var blevet skyllet grundigt skar vi dem ud i halve eller kvarte, da den lille frugtkværn ikke så godt kunne tage de hele æbler, så det gik meget hurtigere hvis de blev delt lidt.

Da æblerne var blevet kværnet kom de over i presseren.
Vores naboer er noget mere garvede “most-pressere” end os og de bruger i stedet en kompostkværn til at kværne æblerne med, så det går jo meget hurtigere end med vores lille frugtkværn. Så hvis vi skal optimere vores arbejdsgange til næste år, så tænker jeg at vi skal investere i sådan en – og måske en større presser.

Det var både vores og mine forældres første gang at vi lavede most, men helt sikkert ikke den sidste, for det var rigtig hyggeligt, og så elsker vi bare at lave projekter sammen, det er i hvert fald meget sjældent at vi bare sidder og drikker kaffe når vi ses.

Vi fik i alt presset cirka 30 liter most, så vi hældte det meste i poser og frøs det ned, så kan vi i løbet af vinteren kan tage en pose op og mindes en hyggelig dag med fremstillingen af mosten og ikke mindst en fremragende, solrig sommer.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Soveværelset er færdigt