Soveværelset er færdigt

Renoveringen af stueetagen er i gang

 

Og vi har ændret på alle planer!
Da vi købte huset var vores plan at bygge og åbne et bed and breakfast i stueetagen af huset, da vi jo har kvadratmeterne til det. Vores hus er i grundplan 312 kvadratmeter, og de 270 kvadratmeter som vi bor på, på 1. salen er jo fint til os lige nu, og når vi engang får renoveret 2. sal får vi over 550 kvadratmeter bolig, og det er jo mere end rigeligt til os to. Derfor synes vi at tanken om at åbne et bed and breakfast var meget tiltalende, 1 fordi at vi lige så godt kunne tjene nogle penge på de kvadratmeter som vi i forvejen har, 2 fordi at jeg synes at det kunne være sjovt at drive. Men man må sige at der er sket meget i vores liv på bare ét år. Vores firma er vokset til dobbelt størrelse, ligeledes er vores arbejdsbyrde, så som det ser ud lige nu, så har vi ikke tid til at drive et bed and breakfast. Og noget andet er også, at man virkelig skal være indstillet på at have fremmede mennesker til at komme og gå i sit hus hele tiden, dette er jeg også blevet i tvivl om, om jeg overhovedet er villig til lige nu. Derfor er alle planer og plantegninger til et bed and breakfast lagt på hylden for nu.

Her er lidt billeder af, hvordan stueetagen så ud da vi overtog huset. Vi tænker at det oprindelige køkken har været nede i denne etage, da der er en madelevator på 1. sal, som sikkert har været brugt til at få maden fra køkkenet og op til herskabet på 1. sal.

Som i nok kan se, så var stueetagen i en noget dårligere stand end 1. salen havde da vi overtog huset.

Der var to store fyr inde på stueetagen da vi overtog det. Disse blev skilt ad sidste sommer, og derefter båret ud sammen med alle gamle rørinstallationer.

Vi har hele sommeren gået og snakket om hvor fedt det blev at komme i gang med stueetagen, så i mandags gik Michael i gang med at splitte det hele ad. Alle trægulve blev hurtigt rykket af, og derefter skulle betongulvene bankes op. Der var heldigvis flest kvadratmeter med trægulve, men op kom alle gulve. Derefter skulle al beton og jord bæres ud… det er helt klart det hårdeste arbejde ved denne proces.

Vi skal have isoleret gulvene, have indlagt el gulvvarme og derefter støbt et nyt betondæk over hele arealet. Så det bliver så dejligt at få lukket huset helt af, da der lige nu er massere af små huller i huset som mus og rotter kan komme ind af, så det bliver rigtig dejligt at få det hele lukket af, så vi ikke får disse problemer i fremtiden.

Der lå cirka 30 cm jord over alle gulve, så dette er nu blevet gravet af og kørt ud.

Vi overvejer lige nu også at hakke det sidste lag beton op, for at kunne sænke gulvet lidt i forhold til tidligere, da vi gerne vil have loftet isoleret så godt som muligt, så lyden ikke så nemt går gennem de to etager. Vi er lige nu ved at undersøge hvilket materiale der isolerer bedst mod lyd som går gennem luften, da det åbenbart er forskellige materialer og metoder man benytter alt afhængig om det er lyd fra trin, eller lyd som tale, musik osv. Vi er dog afhængige af højden på vinduerne, så vi kan ikke sænke gulvet ubegrænset, men jeg tænker også at 20 cm ekstra kan gøre meget i forhold til isoleringen af loftet.

Et andet stort projekt som vi lige har fundet på, er at kælderen skal udvides. Kælderen er cirka 30 kvadratmeter lige nu, og Michael vil gerne have at den bliver i hele den kommende gildesals størrelse, så cirka 50 kvadratmeter. Vi har dog lige 30 kubikmeter jord som skal graves ud og køres væk, så dette skal vi have hyret en minigraver til, da dette kommer til at tage alt for lang tid i hånden. Når vi nu skal have udvidet kælderen så skal vi have gravet ny sokkel hele vejen rundt i den nye kælder, for at støtte den gamle sokkel så huset ikke får sætningsskader.

3 kommentarer

 • Det er godt nok et stort men meget spændende projekt I er gået i gang med. Følger spændt med 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Det er simpelthen så fedt at følge med i jeres projekt. Har selv i vinters købt en stor gård i Nordsjælland som på mange måder minder mig om jeres i byggestil mv (dog “kun 260m i grundplan, og kun i to plan + mindre kælder) så i forhold til jeres er det pludselig slet ikke så stort hehe. Finder virkelig meget inspiration i at følge med i jeres projekt. Men bliver jo helt stresset over at se hvor meget I har nået allerede. Effektiviteten daler altså lige lidt, når der er en to-årig der også skal aktiveres imens der renoveres. Men heldigvis syntes han i høj grad det er hyggeligt at være med. Tak fordi vi får lov at følge med herinde og på IG, så vi kan lade os inspirere lidt. I er mega seje 💪🏼👏🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak skal du have!
   Det er dejligt at høre, at vores arbejde virker inspirerende.
   Ja, det kan jeg godt forstå, det er hårdt arbejde at renovere, specielt med firma og, eller børn samtidig.
   Tusind tak fordi du vil følge med, og held og lykke med jeres renovering 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Soveværelset er færdigt