Renoveringen af stueetagen er i gang

Throwback – vores køkken

Sidste år ved denne tid gik næsten al vores tid med at renovere hus. Hold fast vi knoklede for at få huset færdigt til indflytning den 1. november. Vi har siden indflytningen stadig arbejdet meget i huset, da vi ikke nåede at blive helt færdig med de sidste finish ting, og så mangler vi jo stadig at renovere over 500 kvadrateter.
Vi manglede blandt andet en masse småting i køkkenet, som vi lige så stille begynder at komme i mål med – her ét år efter. Men bedre sent end aldrig.

Vi har fået monteret vitrinelåger i vores højskabe, samt alle tilsætninger i hjørner og mod loftet over højskabene.

Tilbage til den gang: Den 17. september 2017 brugte vi det meste af dagen på at skovle lerindskud ud fra køkkengulvet. Det er alligevel noget af det værste arbejde som vi har lavet her i huset.

Den 29. september havde vi fået skovlet det sidste lerindskud ud, fået rettet gulvstrøerne op, isoleret gulvet, lagt spånplader til gulvvarmeslangerne, fået isoleret loftet, sat gips op og spartlet det.

Den 17. oktober havde vi fået spartlet væggene, spartlet og malet loftet, trukket ledninger og boret ud til spots i loftet, fået lagt fordelingsplader til gulvvarmen, gulvvarmeslanger og et tyndt lag krydsfiner hen over det hele, så vi havde et godt grundlag til at lime sildebensparketten ned på.

Vi blev desværre tre uger forsinkede med renoveringen, da vi måtte have alle gulvene i huset slebet om, da den første slibning ikke var tilfredsstillende. Dette gjorde at vi ikke kunne komme videre med mange ting, da vi var afhængige af at gulvene skulle slibes igen. Det nye gulvfirma kunne først rykke ind i starten af november, så vi måtte derfor flytte ned til mine forældre mens huset blev bygget færdigt.

Den 26. november 2017, altså 26 dage efter vores deadline rykkede vi ind på Obdrupgård. Det var dog uden et funktionelt køkken, så opvasken blev taget i badekaret på toilettet, og aftensmaden skulle helst kunne tilberedes i en mikroovn eller toasteren.

Sådan så køkkenet ud den 3. december. Elementerne er sat op og bordpladen er lige blevet færdig. Dette er jo en som vi selv har støbt ud af flydespartel. Du kan læse hvordan vi gjorde lige her.

Den 10. december fik vi tilsluttet vores amerikanerkøleskab i køkkenet. Bare det at få flyttet det fra stueetagen til køkkenet på 1. sal var noget af et projekt.

Det var også den 10. december 2017, hvor vi fik vores fantastiske messingvask og armatur tilsluttet. Nu havde vi altså både vand, køleskab, ovne og komfur. Nu kunne julemiddagen bare komme an!

Meget i huset er heldigvis blevet lavet siden, og jeg er virkelig tilfreds med det nuværende resultat. Vi bruger køkkenet utroligt meget, for det er et hyggeligt og varmt rum at opholde sig i.

4 kommentarer

 • Anna

  Hvor mon I har fundet de fine messing greb? Synes ikke jeg kan finde greb til vores køkken i børstet messing. Håber du kan hjælpe 🙂 Mange hilsner Anna

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold nu op hvor er det et fedt køkken! Elsker jeres materialevalg. Tak for inspiration!:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette

  Eejjjjj det er bare det fedeste køkken!! Hold da op der er sket meget! I er så seje – Elsker at følge med i jeres renovering + det løse 🙌🏻😃

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Renoveringen af stueetagen er i gang