Projekt hønsehus

Høns og æg i hønsehuset

Dagen i dag bliver nærmest ikke bedre på hønsefronten. Jeg har nemlig hentet de første tre æg!

Vi købte vores 12 høns og en enkelt hane i søndags, så jeg er yderst tilfreds med at jeg allerede på anden dagen kunne hente de første æg. Jeg havde egentlig forestillet mig at der ville gå noget længere tid før at de første æg ville komme, da hønsene nok lige skulle vænne sig til de nye omgivelser, men de må jo åbenbart føle sig hjemme.

Vi har købt høns af racerne maran, isa brown og araucana, fire høns af hver og så en rigtig flot sort kobber maran hane. De æg som vi allerede har fået er lavet af isa brown hønsene, da det også er de ældste i flokken. Maranerne vi har er faktisk tre forskellige typer, vi har to sorte kobber maraner, en blå kobber maran og en hvid som hedder en splash. Maranerne begynder forhåbentlig at lægge æg indenfor den næste måneds tid, da de ikke er helt gamle nok endnu.

De øverste tre høns på billedet herover, er en af hver maran, de to nederste er haleløse araucanaer. Jeg ved så ikke om de også har hver deres navn pga. farven. Araucanaer lægger de flotte blå æg, maranerne helt mørkerøde æg og vores isa brown lægger de almindelige lysebrune æg.

Pablo er også pjattet med de nye beboere på gården, dog tror jeg ikke helt at han ved hvad det går ud på, han ville bare gerne ind til dem og lege med dem. Han slap engang med min onkel ind til deres høns, men han røg dog hurtigt ud igen, da de åbenbart var lidt farligere end de så ud til 😉 Ja, han er en mega tøsedreng.

Både Michael og jeg er helt vilde med de små araucanaer, de er simpelthen så søde at kigge på. Vi vidste godt at det var lidt et sats at sætte dem sammen med racen isa brown, da de godt kan være ret grove ved andre høns. Det går heldigvis overraskende fint, og jeg tænker at det skulle være begyndelsen som var den værste, nu hvor de ikke kender hinanden. Så jeg tror nu nok at det skal gå, ellers må de røde lade livet.

Vi har endnu ikke fået lavet hønsegården færdig, da vi stadig mangler at få sat brædder og hegn på stolperne og spærene. Så dette bliver et af de projekter som vi skal have kigget nærmere på i den kommende weekend, så de små høns også kan komme ud.

Det er virkelig hyggeligt at have fået lidt liv på gården, så jeg glæder mig allerede til at vi får tid til at få andre dyr. Men det må blive når det er ved at slippe op med projekter inde i huset – det bliver jo så ikke lige foreløbig.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Projekt hønsehus