De 5 mest læste indlæg i år

Kuren mod soleksem

Tilbage i maj måned talte jeg en smule om soleksem på min instagramprofil, og fandt derved ud af at jeg absolut ikke er den eneste som lider af dette, for jeg havde aldrig på det tidspunkt modtaget så mange beskeder om noget emne før. Derfor har jeg valgt at skrive lidt om hvordan vores tur til Mexico gik i forhold til mit soleksem.

Da jeg søgte efter gode råd for at forhindre soleksem modtog jeg virkelig mange beskeder med alt fra råd om valg af solcremer, medicinsk behandling, helsekost osv. Jeg valgte at gå med min mavefornemmelse og hvad de fleste som skrev til mig tilrådede mig. Derfor begyndte jeg min lille “solkur” tilbage i oktober, da vi havde booket vores bryllupsrejse. Jeg begyndte at spise tidselolie og Betafactor – Perfect Tan i tablet form.


Jeg vidste lige fra starten at jeg ikke ville tage medicin mod mit soleksem, for det er jo ikke livsnødvendigt at ligge på en solseng for at blive brunere og det er heller ikke noget som gør ondt, men det klør helt vildt og så ser det jo ikke særligt pænt ud, så hvis jeg kan undgå det vil jeg helst det.

Jeg ved ikke voldsomt meget om medicamenter og helsekosttabletter, men jeg tænker ikke at det er meget usundt at spise diverse helsekosttabletter – det værste der måske kan ske er at det slet ikke virker og så er det da prøvet af.
Mange som skrev til mig havde haft gode erfaringer med at indtage BetaFactor og tidselolietabletter kombineret med kalktabletter, men det var der andre som skrev ikke var nødvendigt hvis man drak et glas mælk om dagen, og med alle mine Cafe latte’er, så tænker jeg at jeg er dækket ind med kalk.

Jeg blev også rådet til at købe “en ordentlig” solcreme, men jeg har virkelig prøvet MANGE! Jeg har dog aldrig prøvet den som hedder Riemann P20 som flere anbefalede. Jeg har faktisk en teori om at min soleksem kan blusse op når jeg netop brugte soleksem, da det føltes som om at min hud begyndte at koge inde under cremen, så det gik faktisk bedst når jeg ikke brugte solcreme.

Jeg brugte Riemann P20 solcremen i en faktor 20 i Mexico sammen med de to tabeletter og jeg havde overhovedet ikke noget som lignede soleksem på noget tidspunkt under rejsen!

Jeg vil begynde at spise tabeletterne igen til marts, så jeg kan se om det var et enkeltstående tilfælde at jeg ikke fik soleksem i Mexico, eller om det virkelig virker. Jeg tænker nemlig at de to “fejlkilder” i dette lille eksperiment kan være at det ikke er den skrappe forårssol som jeg har været i, i Mexico og at min hud ikke er nået at blive virkelig bleg (selvom det føltes sådan) som den normalt er når forårssolen begynder at titte frem.

Rigtig mange af jer skrev også at den solcreme fra Raunsborg skulle være rigtig god mod soleksem, men de havde den selvfølgelig ikke i lufthaven, så jeg prøvede den fra Riemann i stedet, og resultatet kunne jo ikke være bedre.

Jeg håber at i kan finde en løsning som virker for jer, for det er jo ikke sikkert at denne kombination virker for jer bare fordi at den måske har virket på mig. Jeg har heller intet fagligt belæg for at anbefale disse produkter, men kan kun tale ud fra egen erfaring.

6 kommentarer

 • Line

  Fedt at du har fundet en løsning, der virker for dig. Jeg har lidt af soleksem hele mit liv og er blevet smurt ind i P20 fra barnsben. Jeg er dog ikke så vild med olie og synes, at den skjolder tøjet, så i stedet bruger jeg Vichys solcremer (faktor 30 eller 50). Aldrig har jeg haft mindre soleksem end med Vichy (jeg kan også bare være vokset fra det, who knows🤷🏻‍♀️). De har også en helt fantastisk ansigtssolcreme med matterende effekt, så man ikke har den der fedtede følelse i ansigtet😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Line
   Dejligt at du har fundet noget som virker for dig. Jeg er også spændt på at se hvordan det kommer til at gå når forårssolen kommer frem.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Jeg sværger også til en kombination af betacaroten og P2. Du kan dog få betacaroten utroligt billigt i Mastas’ striber. Det er vist omkring 60kr for tre måneders forbrug.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Kristina
   Dejligt at høre at det også virker for dig. Jeg synes at det er en utrolig billig løsning for at slippe for noget som er virkelig generende.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Jeg har også tendens til at lide af soleksem. Jeg bruger netop P20 og hvis ellers jeg bare sørger for at smøre mig ind på første forårsdag hvor jeg opholder mig i solen, så er der ingen problemer overhovedet. Men hvis jeg bruger en anden solcreme, så får jeg soleksem. Så jeg er en af dem der også er kæmpe tilhænger af P20 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De 5 mest læste indlæg i år