Årets højdepunkter

Status med stueetagen

I december måned fik vi taget et ordentligt ryk med renoveringen af stueetagen. Selvom at vi tog på ferie i starten af december så skete der alligevel en hel masse, da vi for første gang i vores renoveringshistorie hyrede andre håndværkere til at lave arbejde som vi selv kunne have klaret.

Inden billederne her blev taget er gulvet i stueetagen blevet gravet ud, for at der kunne blive plads til isolering og gulvvarmeslanger under betonen og det samme i vinkælderen hvor der også er blevet gravet og støbt ny sokkel hele vejen rundt. Et kæmpe stort og hårdt arbejde, men også nødvendigt for at vi kunne udvide vinkælderen i kvadratmeter og få noget højere til loftet, så man nu kan stå oprejst dernede.

Der er derfor blevet støbt en ny sokkel indvendigt op ad den gamle sokkel. Vi har derfor kun kunne støbe én meter af gangen, for ikke at risikere at hele huset satte sig. Den nye sokkel går et godt stykke ind i rummet, men da væggene skal beklædes med vinreoler eller andre hylder, så tror jeg ikke at det bliver beskæmmende for det færdige resultat.

Vinkælderen bliver 46 kvadratmeter fordelt i to rum, som nok bliver afskilt af en skydedør eller bare et dørhul uden dør.

Ud over en ny sokkel hele vejen rundt i vinkælderen, så er der blevet gravet ret meget jord af, så vi har fået plads til isolering og nyt beton. Vi har valgt ikke at få lagt gulvvarme i vinkælderen, men vi er spændt på at se hvor temperaturen ender når vi får lavet loft og støbt gulv oven på. Vinkælderen vil også blive indrettet med et lille spisekammer hjørne, hvor vi kan opbevare hjemmelavede marmelader osv.

Vi har valgt at der skal fliser på gulvet i vinkælderen. Fliser som er holdt i brunlige nuancer, så de ser lidt gamle ud – selvom at de ikke er det.

Vi mangler at få lagt bjælker, isoleret og støbt gulvet inde i vores kommende gildesal som er rummet over vinkælderen. Væggen som opdeler gildesalen i to skal desuden fjernes eller laves mindre. Vi er ikke helt sikre på hvad vi vælger, da døren til venstre fortsat skal være nedgangen til kælderen og trappenedgangen ikke skal stå frit i rummet, så vi skal ligegyldigt hvad have lagt en bjælke op under loftet da væggen er bærende.

Inden vi kan få lukket lofterne skal vi først have trukket alle nye ledninger og nye varmerør til radiatorerne på første salen, da disse selvfølgelig ikke skal løbe op af væggene i stueetagen som de gør nu.

Ud over al støbearbejde så har vi også fået skiftet vinduer i hele stueetagen. Vi købte vinduerne for et år siden, men har først haft tid til at skifte dem nu, så det er virkelig dejligt at få det gjort! Mange af de gamle “et lags glas vinduer” kunne virkelig ikke mere, de var fuldstændig rådnet op i bundstykkerne, mange af sprosserne var rådnet væk og flere ruder var gået i stykker, så det er ikke mærkeligt at det kunne mærkes med det samme varmemæssigt at disse blev skiftet. Vi har dog gemt dem alle alligevel, da jeg håber at vi kan bruge dele af dem til andre fremtidige projekter.

Du kan se hvordan vores rumfordeling bliver på denne etage i dette indlæg “Plantegninger af gården”  Vi indretter nemlig to fine gæsteværelser som kommer til at ligge ud til forsiden af huset. Jeg er sikker på at det bliver to fantastiske rum, da lyset på denne side af huset er rigtig godt og de tre gamle roser der vokser op af husmuren vokser lidt ind over vinduerne, så der bliver en rigtig hyggelig og landlig stemning i disse værelser.
Der skal bygges en væg mellem de fire vinduer, så der bliver to vinduer i hvert værelse.

I begge værelser bliver der lagt egetræs sildebensgulv, og så er jeg helt vild med gamle blomsterede tapeter, så måske dette kommer til at pryde væggene dernede.

Fordelergangen man kommer ind i når man træder ind af døren i gavlen på stueetagen skal forblive som den er, der skal mures et par dørhuller til, men ellers bliver den som den er, da alle væggene bærer af de fleste vægge på førstesalen. I gangen skal der lægges murstensgulv og væggene skal beklædes med høje træpaneler.

Der bliver et badeværelse og et toilet på stueetagen. Dette bliver badeværelset som kommer til at ligge overfor de to gæsteværelser. Det bliver indrettet med en lille bruserum hvor der kommer to brusehoveder. Vi er stadig i syv sind med valg af fliser til alle vores badeværelser og toiletter! Det er helt klart det som vi synes har været det sværeste at finde i hele dette projekt, og vi er slet ikke nået i mål endnu. Så vi må ud og kigge noget mere og tale med nogle flere fagfolk, så vi kan få truffet de rigtige beslutninger, for det er jo ikke bare en malet væg som man bare kan male om hvis vi finder ud af at fliserne ikke er til at holde, eller vi skifter mening med designet af dem.

Vi får et lille toilet op til gildesalen som skal indrettes med samme stemning som gildesalen, nemlig lidt mørk og “herreværelse” stemning. Så vi tænker at fliserne skal være mørke og kommer til at stå godt til de rå murstensvægge som vi vil lave.

Vi får også et stort opbevaringsrum, hvor vi vil lave rå murstensvægge og lægge sildebensgulv, så det altid kan blive til et værelse hvis vi skulle få brug for det. Men til at starte med vil vi sætte en masse reoler op, så vi forhåbentlig snart kan få ryddet op i alle vores ting. Mange af vores ting har været pakket ned i flyttekasser i snart 1,5 år, så jeg glæder mig virkelig meget til ikke at skulle rende op på 2. sal hvor det hele lige nu står læsset op i et lille rum hver gang jeg mangler en lille ting.

Noget andet som også blevet taget hul på i december var et nyt gulv i hall’en. Vi fik som det eneste gulv i huset ikke slebet gulvet i hall’en inden indflytningen, da vi alligevel skulle have nyt gulv på, så det gamle gulv er nu blevet rykket op og hall’en er blevet isoleret, fået lagt gulvvarmeslanger og støbt beton. Så nu er vi faktisk klar til at gå i gang med at lægge murstensgulv.

9 kommentarer

 • Githa Pedersen

  Ja.. der er meget at ta’ stilling til, kan jeg se ..og høre. 😊men det skrider fremad og er spændende at flg. Med i .. og ja det er med at vælge rigtigt og tja.. det ‘ selfølgelig heller ik nemt når der er så mange muligheder 😊men flot det blir det . Det er jeg sikker på 😊👍🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  I er for seje, det bliver rigtig godt med stue etagen også. Jeg kan anbefale mørke chrom fliser til det mørke bad. Nemme at holde men afsindigt dyre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni

  Som altid super spændende at følge med i store og små fremskridt 😊
  Kan anbefale at tage et “smut” forbi Idegården Living ved Herning – de har et fedt udvalg af de flotteste (og lidt anderledes) klinker 👌🏼👌🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette

  Super indlæg. Det er så spændende at følge med i jeres renovering. Sikke en energi, kreativitet håndværksskills i besidder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Hej Josefine
  Først og fremmest stort tak for at vi må følge med i jeres kæmpe projekt 🙂
  Når det så er sagt, så har jeg så svært ved at ‘finde rubdt’ i jeres hus. Jeg troede egentlig at I boede i stueetagen, men kan jo så nu forstå at I faktisk bor på 1. sal 🙂 Hvordan kommer man videre til 2. sal? Kan man det fra jeres smukke Hall?
  Dbh og godt nytår,
  Maja

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Maja
   Ja, det kan jeg godt forstå 😉
   Jeg har skrevet et indlæg hvor der er billeder af plantegningerne i huset, som jeg har linket til i dette indlæg. Men man kan ikke se trappen som går fra 1. sal til 2. sal fra hall’en, den er i et rum ved siden af.
   Rigtig godt nytår!
   KH Josefine

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Årets højdepunkter