Status med stueetagen

Vi er for første gang løbet ind i problemer

Overskriften er måske lidt mere dramatisk end den udfordring som vi står overfor lige nu, men vi har for første gang i vores 3,5 år lange renoveringseventyr sammen, svært ved at beslutte os for hvad vi stiller op med vores to nye badeværelser og toiletter.

Vi har gennem renoveringen af vores gamle hus været fuldstændig klar over og enige om hvordan slutresultatet af diverse rum skulle se ud, og det har vi også rimelig hurtigt besluttet os for i alle andre rum og projekter her på gården, men badeværelserne driller os virkelig meget. Vi kan simpelthen ikke beslutte os for hvilke materialer vi tør at renovere badeværelserne med, da disse både skal være nemme at holde passe til stilen med de andre rum på gården, som vi har renoveret indtil nu. Kombinationen af praktiske materialer til et badeværelse og hvad jeg synes er utroligt flot og ekstraordinært er åbenbart ikke to ting som går hånd i hånd.

På trods af de mange boligkvadratmeter som vi har renoveret sammen aldrig nået at renovere et badeværelse, så vi har derfor heller ikke noget at sammenligne med. Michael har lagt rigtig mange fliser i forbindelse med sit arbejde, men det har altid været de samme fliser som er gået igen, da vi jo bygger mange butikker med samme design, så den vej igennem er vi heller ikke blevet inspireret.

Jeg har og bruger virkelig meget tid på at se på fliser på nettet, i blade og på Instagram, og jeg har selvfølgelig en helt klar ide om hvad jeg synes er flot og hvad jeg synes bliver alt for kedeligt til vores hus. Men jeg må bare sande gang på gang at jeg ender samme sted som jeg stod for et år siden, nemlig at jeg bedst kan lide grønt marmor. Både Michael og jeg synes at det er så smukt et materiale, men vi hører kun om hvor upraktisk det er at holde, og rengøring er virkelig ikke noget som vi har mulighed for at bruge ekstra lang tid på.
Mange har foreslået os at få sat et kalkrenseanlæg på vores vand, så kalken bliver minimeret og det anlæg skal vi have under alle omstændigheder, men jeg har hørt at det ikke er tilstrækkeligt når vi taler om marmorfliser, da disse også kan blive skjoldede af sæbe osv. Mange har også foreslået os at behandle marmorfliserne med noget nano eller anden “top coat” så vi derved forhindrer misfarvninger og skjolder. Men er det noget der virker? De fleste behandlinger skal vel gøres kontinuerligt og ikke bare den ene gang når fliserne lige er lagt?

Er der nogle af jer som har gode erfaringer med marmor på et badeværelse?

Jeg har fundet disse fantastiske sildebensfliser på falkegranit.dk

Vi vil rigtig gerne have grønt marmor på vores kommende store badeværelse på 1. sal, på gulv og evt. vægge, men ikke i selve brusenichen, så på den måde bliver det mest udsatte sted for kalk og sæbe ikke beklædt med marmor, så tænker jeg at det måske godt kan gå an for os alligevel… Ja, som i nok kan høre er vi virkelig i tvivl om vi tør at investere i marmor, for et billigt materiale er det jo ikke ligefrem, og det ville være så ærgerligt at fortryde sit valg.

Jeg har også tænkt på om vi skulle bevæge os i en hel anden retning, og køre med mere klassiske fliser, med inspiration fra gamle engelske badeværelser med hvide og sorte fliser. Men det bliver måske lidt for kedeligt i vores farverige hus. Jeg har også tænkt på at kombinere de klassiske fliser med farverige tapeter eller et farverigt loft. Mulighederne er mange, vores kommende badeværelser skal bare ikke kun være flotte, men også praktiske.

De flise forhandlere som vi indtil nu har besøgt, har ikke haft et udvalg som har tiltalt mig, for det er de samme kæmpe store grålige fliser som går igen og igen. De fliser synes jeg også er rigtig flotte til et nybygget moderne hus, men jeg synes at de vil falde igennem i sådan et gammelt, herskabeligt hus som vores.

Hvis i kender et sted som forhandler lidt mere specielle fliser, så må i meget gerne smide en kommentar 🙂

56 kommentarer

 • Tag eventuelt et kig på Bad & Fliser i Glostrup. Udvalg og betjening er i top, og priserne er rimelige. Jeg skal dog ikke kunne svare på, om de leverer til hele landet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  De grønne marmorfliser er så flotte, har selv overvejet grønne fliser af en slags i badeværelse eller midnatsblå. Husk det er nu mens I er unge at I skal udleve jeres drømme med gården og indretningen, og indtil nu har farverne og indretningen i jeres hjem været flotte valg og ikke mindst til stor inspiration for mange andre.
  Prøv flisemagasinet.dk i Aalborg, de har italienske fliser.
  Held og lykke med badeværelserne, glæder mig til at se det færdige resultat.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mang tak skal du have Heidi. Det har du ret i, vi synes også at det spraglede farvetema vi har i huset er noget af det som kedetegner vores stil, så det vil vi fortsætte på badeværelserne.
   Tak for tippet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Hej 🙂
  Tak fordi I har lukket os alle sammen ind i jeres fantastiske hjem, hvor er det spændende at følge med i. Ang grønne fliser, prøv at se på stiltje.se de har lige lagt et billede op med grønne fliser på gulvet. Mega flot.
  Vh Helene

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Suz

  Stiltje.se har superflotte fliser, også til sildebensmønster 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • AMALIE

  Prøv at kig på Hverringe.dk
  De forhandler lækre fliser til historiske huse, lavet på den rigtige måde. Jeg sidder selv i samme problem, er fladet for marmor, men ved ikke om jeg tør eller des skal være nogen smukke håndbearbejdede fliser, gerne i en farve.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gør det! Jeg tror at det vil se SÅ godt ud med de fliser. Når i har så mange flotte, store rum, så er jeg sikker på at badeværelset også kan bære et lidt anderledes look. Jeg tror det kan blive så godt med et stort badeværelse, med de grønne fliser

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Hejsa,
  Prøv at kontakte Lasse Nimb (topgranito) her på Instagram ifht priser. Vi bestiller en granit bordplade gennem ham (liiige om lidt) og hans pris var halv pris af to forskellige køkkenfirmaers. Han forhandler direkte fra Italien, så han er konkurrencedygtig på prisen. Pøj pøj med det – og er grønne fliser er bare lex 🤩🤩🤩

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ellen

  Man kan få noget til at komme på fliserne så de er nemmer at gøre rene og passe men kan sku ikke lige huske hvad det hedder måske kan Jesper svare på det 😊 super fede fliser det er da dem i skal tage når i så godt kan lide dem 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • HerregårdsDRØMMEN siger alt.
  Hvis man bliver for praktisk, får man aldrig de rigtige drømme opfyldt. Hepper på de grønne fliser. 💪🏻💚

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gå efter det, det vil se fantastisk ud! Jeg tror på at i kan få en fin rutine med en svaber og lige tørre af med håndklædet efter bad. Det tager ikke så lang tid, og motivationen er nok større end hvad I tænker lige nu. Det kan virkelig godt blive en rutine!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, det har du nok ret i. Det tager jo ingen tid og når man kigger på det endeligt resultat har man nok også lyst til at passe på det – også selvom det tager 2 minutter ekstra at gå i bad fremadrettet 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Synes de grønne fliser er vildt fede. I forhold til rengøring så har min mor fliser af den type i hele badeværelset (også bruseniche), og hvis man bare er grundig med at skrabe vandet væk fra dem og bruger marmorvask ind i mellem så har hun ikke haft problemer med at de bliver grimme overhovedet :-). Dog skal man jo være opmærksom når man gør rent med de almindelige kalkfjernere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  På Mascha Vangs blot har hun et nyere oplæg, hvor henviser hun til et andet materiale der ligner (dog hvid) marmor på en prik til deres nye køkkenbordplade, da hun også er blevet frarådet marmor… hun linker til forhandleren, som jeg pt ikke kan huske navnet på, men måske de også har badeværelsesfliser eller en anden fed løsning?🤷🏻‍♀️😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Githa pedersen

  Hej Josefine. Ved ik om du er på facebook, men prøv at tjek grp. Boligindretning og kreativitet. Der er det fedeste badeværelsesopslag, fraAnette Aldahl.. tror det lige er den stil, du eftersøger.. ellers kan det måske gi’ Inspiration😊go weekend 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Det er bare at få lagt de grønne fliser! Jeres smukke hus og Shopfitters er ikke blevet den succes det er, på grund af sikre, tidsløse valg – men derimod på grund af en modig og unik indstilling 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna (bungobungalow)

  Vi har købt grønne marmorfliser til at lægge i sildeben (forbandt). Dog kun til gulvet på toilettet i stueetagen. Dette både af hensyn til økonomi og udsættelse for vand og sæbe. Men altså. Mon ikke i ender med en rengøringsdame når hele jeres herregård engang er færdig? 🤷🏽‍♀️😄 Vi har smidt “hvad nu hvis…” ud af vinduet, også så kører vi med det vores mavefornemmelse har mest lyst til 🤓 Jeg glæder mig i at vi se hvad i vælger!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Nanna
   Åhh, det glæder jeg mig til at se! Ja, vi bruger heller ikke rigtig de tre ord, og gør i stedet også bare hvad vi føler for lige nu. Ellers havde vi nok heller aldrig købt gården til at starte med 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maren

  Hva med et kobber-badekaret slik som hos ruth_och_arthur? 😄 Det hadde vel kledd deres hus godt! Et smykke til badeværelse!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Hedensted

  Jeg ville gå efter den engelske stil sammen med tapeter. Tapeterne kan jo skiftes hvis man bliver træt af det.
  De grønne fliser er super smukke, men syntes man også det om 10 år? Personligt ville jeg ikke turde tage dem ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja det er rigtigt, at tapeter er lidt lettere at skifte ud, men jeg synes tit at det bliver for kedeligt hvis man altid skal tænke på at materialer skal være tidsløse 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Veronika

  Uh det er et spændende projekt. Vi bygger selv helt nyt hus, og synes omvendt vi også har nogle begrænsninger for at holde stilen. Så ved præcis hvad du mener 😀Kast evt et blik på Marokk eller Made a mano. Super lækre fliser! Hvis det ikke derfor langt så drøn en tur forbi HL keramik i Kolding. God jagt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, det er spændende 😉 Også mange svære valg der skal træffes! Men det kender du jo selv til.
   Ja fliserne fra Marokk er virkelig flotte.
   Tak og i lige måde.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg har ingen erfaring med marmor, men vi har lige lavet nyt badeværelse og vores fliser har fået nanocover, det virker virkelig godt. Vandet perler bare af og så længe man bare lige skyller det over, når man har været i bad, så overskydende sæbe ryger af, så holder fliserne sig rigtig flot. Det vi har købt skal gives én gang om året.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Check out @fireclaytile – kender du dem? De har mange fine og grønne.. og noget nemmere end marmor, men stadig med farver og eksklusivt look 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  De er da vildt flotte de grønne marmor.. tror at det der nano noget virker fint. Men ja en efterbehandling en gangimellem er nok nødvendigt.. der må være nogle fagfolk der kan svare på det..
  vi har ikke marmor men en matteret glasvæg og vi både svaber og tørrer af med håndklæde hver gang.. vores bad er næsten 6 år gammelt og er måske kalket af en gang om året.. vi har sådan en svamp man bare gør våd og så ‘sliber’ den det af uden at ridse. Ved så ikke om den må bruges på marmor. Men det er ret smart og hurtigt..
  Min bedre halvdel er bygningskonstruktør og de har på arbejdet haft indlæg om kalkanlæg. De fik at vide at det viser sig slet ikke at være rigtig godt at fjerne kalken fra vandet. Det gør at på sigt bliver fugerne i badet utætte og fugt kan trænge igennem. Selvom kalk ikke ser pænt i badet har det altså en funktion☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Christina
   Jeg har aldrig hørt om at der var nogle negative følger af at fjerne kalk fra vandet. Men det er da værd at undersøge mere om så. Tak for din kommentar 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina

  Hvad med at skabe en wow effekt ved at bruge kæmpe fliser istedet. Jeg har set denne hos stenogflise https://stenogflise.dk/collections/gron/products/kobber-120×240-cm

  Synes denne grønne ir er virkelig flot.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nat

  Jeg tænker at de klassiske engelske badeværelser vil passe perfekt tll jeres hus. Netop fordi du har en del spræl, så vil badeværelserne kunne være rolige rum med rolige linjer – og som vil passe langt bedre til den praktiske livstil sanmenlignet med sarte fliser. Du ef stærk i indretning og vil med sikkerhed kunne style det klassiske, så det stadigt er specielt og jer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det har du helt ret i, jeg ved bare ikke om det bliver for “kedeligt” til os 😉
   Men med det praktiske ville det helt klart være den letteste og billigste løsning.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette Heinicke

  Vi har travertin fliser (som også er natursten) på
  2 badeværelser i vores sommerhus, og disse fik en forsegling for 7 år siden, og de ser stadig ud som nye. Vi tørrer godt nok fliserne af efter bad, hvilket i gerne ville slippe for, men en god skraber og en hurtig tur med håndklædet betaler sig, og og vi har aldrig haft brug for nogen yderligere rengøring og dermed heller ikke nogle tengøringsmidler på dem.
  Jeg er overbevist om, at i kan få en god forsegling til marmor, så i kan få jeres drømmefliser 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Anette

   Ja, det tyder på at det virker så. Vi er dog bare ikke meget for at skulle skrabe og tørre dem over når vi har været i bad, ha ha, selvom det tager 30 sekunder.
   Tak for din kommentar 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anette Heinicke

   Hvad med microcement?
   Check lige dette flotte grønne badeværelse 🙌🏼
   https://goo.gl/images/skScM7

   Microcement kan enten voksbehandles (håndkraft) eller man kan give det en topcoat (sealer). Voksbehandlet rengøres det med en blid sæbe (PH neutral) og vand 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det har vi ikke rigtig overvejet, da vi gerne vil have fliser. Men det ser rigtig flot ud.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni

  Forstår godt jeres dilemma 🙈
  Prøv at tage turen til Idegården Living ved Herning – de har et kæmpe udvalg af smukke og anderledes fliser (og alt muligt til badet og boligen) og gir den bedste service 👌🏼👌🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cathrine

  Har du set focusplus.dk på Instagram? Det er nogle ret lækre og specielle fliser – også med masser af inspiration til sildebensfliser. Held og lykke med jagten! 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  jeg tror, at hvis det var mig, så ville jeg gå med en rolig og praktisk flise (selfølgelig en flot en), og så gå amok med maling/tapet, lamper, planter, spejl osv. Da de ting jo bare er nemmere at skifte ud. Men spændende at følge med i processen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Sofie
   Ja, det er også super flot og tidløst, men der er også bare så mange flotte specielle fliser 🙂 Så vi må se hvor vi ender.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej med jer 😊. Jeg ved ikke, om I kender programmet eller om det kan være til inspiration, men i programmet “Han, hun og drømmeslottet” renoverer de også et gammelt, smukt hjem herunder nogle badeværelser 😊.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Freja

  Har i prøvet fliseuniverset? Ved de har en afdeling i Århus.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia Petersen

  Kig på firedearth.dk – total lækker flise/køkken butik og de har seriøst et lækkert udvalg som både dækker over almindelige samt specielle fliser og klinker! 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Jeg stod i samme problemstilling i begge mine badeværelser og valget faldt begge steder på gråmeleret gulv og mathvid på væg (dog aflange). Men jeg ville også gerne have neutralt begge steder, da det bad er 2,5 m2 i lejlighed og det andet er lille bindingsværkshus fra 1875. Mine prioriteringer var: 1) nemt at holde, 2) gå ikke af mode for hurtigt. = de dyre og besværlige elementer skulle være rimeligt neutrale, mens maling, møbler mv. kan være modeaktuelle. Det har vist sig at være en god strategi i længden. Jeg får stadig stor ros for mit nu 7 år gamle bad, og jeg har aldrig afkalket fliser på trods af hårdt vand i Kbh…! Det grønne marmor er skide flot. Kan det være et element/udsmykning et sted, hvor det ikke er så udsat for slid som ved bad og håndvask?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Malene
   Ja, det er jo flot at afkalkning ikke har været nødvendig i så lang tid.
   Jeg tænker også at hvis vi vælger grønt marmor, så skal det ikke være i området omkring vasken. Men vi skal vidst ud at se nogle flere udstillinger inden vi vælger 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Status med stueetagen