Vi er for første gang løbet ind i problemer

Det bedste køb vi endnu har gjort!

Vi har allerede nu foretaget nogle store og gennemgribende investeringer her på gården, for at få den gjort mere up to date og nemmere at for os at bo på i det daglige. Vi har blandt andet fået installeret et flisfyr i stedet for det gamle halmfyr, helt nyt kloaksystem med eget nedsivningsanlæg, fået trukket ny el i hele huset og en ny eltavle, men vi har siden vi flyttede ind haft hårdt brug for at opdatere gården på endnu et vigtigt punkt, nemlig vores vandværk.

Vi har eget vandværk som er under et stort betonlåg under jorden midt i gårdspladsen. Da vi fik gravet varmerørene til det nye fyr ned i jorden, fik vi i samme omgang gravet nye vandrør ned fra vandværket og ind i huset, da vi kunne se at vandet ikke var helt klart, men lidt brunligt i farven. Så vi forestillede os at vi derved kunne fjerne det meste af den uønskede farve ved at få kasseret de gamle rustne vandrør. Men det kunne vi altså ikke.

Vi kontaktede derfor et firma som sælger vandrensningsanlæg, for at finde ud af om vi kunne fjerne den brunlige farve fra vandet og nok det mest problematiske for os, den virkelig ulækre lugt som begyndte at blive mere og mere gennemtrængene når vi brugte det varme vand. Vi fik taget en vandprøve som blev sendt til analyse og vi fandt så ud af at vores vand havde et forhøjet indhold af mangan. Når vand med et forhøjet indhold af mangan kommer ind i en varmvandsbeholder sker der en eller anden forbindelse mellem vandet og den zink anode som sidder i varmvandsbeholdere som gør at det varme vand kommer til at lugte pil råddent. Så hver gang der skulle vaskes op eller bades var det med at trække vejret gennem munden.. ha ha, og det var jo ikke specielt holdbart. En ting var lugten, men en anden ting var selvfølgelig den brunlige farve som vandet havde, det sætter sig jo i alt, vores opvasker, vaskemaskine og toiletter. Og mit platinblonde hår blev bare mere og mere gult i farven trods adskillige silvershampoer. Så det skulle vi bare havde fundet en løsning på!

Vi valgte at købe et rensningsanlæg hos Silhorko som gerne skulle kunne afhjælpe vores problem over nogle måneder fra installationen af anlægget. Anlægget vi købte hedder et automatisk trykfilter, NSB. Det er blevet installeret nede i vandværket, så al vores vand kører gennem dette filter inden det bliver ført videre ud på grunden. Vi valgte det automatiske filter, da filteret skal skylles retur en gang i mellem og dette vil derfor ske automatisk. Vores filter er indstillet til at lave returskylninger hver anden uge, men dette kommer helt an på hvor beskidt ens vand er.

Ja, kønt er det jo ikke ligefrem nede i sådan en brønd, men her kan i måske fornemme hvordan sådan et filter ser ud.

Vi fik installeret vandfilteret den 14. november og håbede og forventede derfor ikke at vi ville mærke nogen forskel på vandet før efter 1-2 måneder. Men lugten forsvandt allerede dagen efter! Det var fuldstændig vildt synes jeg, og vi kunne også med det samme se det på farven af vandet, den var nemlig også helt forsvundet.

Jeg har alligevel gået og tænkt at det er sgu næsten for godt til at være sandt, men det er nu to måneder siden, og alt har bare kørt siden vi fik det installeret. Så vi nyder virkelig at vi kan vaske op uden at få brækfornemmelser og det eneste som nu står i vejen for gode lange bade er vores gamle, slidte badeværelse. Så det har virkelig givet blod på tanden at komme i gang med at renovere det.

Anlægget koster 37.700 kr. uden montering, men det er virkelig alle pengene værd! Så det er klart et af de bedste køb vi endnu har gjort her på gården.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi er for første gang løbet ind i problemer