Den grønne hall

Ny terrasse og skur

Vi har rigtig længe gået og sukket efter at komme til at bruge vores vildmarksbad noget mere. Vi købte det for 3 år siden da vi boede i vores gamle hus, og vi var rigtig gode til at bruge det næsten hver uge, men da vi flyttede her ud på gården blev det placeret på nogle paller i en lille krog i vores “blomsterhave”, hvor forholdende faktisk ikke var specielt indbydende til en tur i baljen. Så vi har kun brugt den ganske få gange i sommer, og her i vinter har den været tømt for vand, så der har vi slet ikke fået den brugt.
Dette skulle der selvfølgelig laves om på, da det var ærgerligt at den bare står, og så er det en virkelig dejlig måde at få slappet lidt af på efter en hård uge på kontoret eller med husrenovering. Så i fredags blev vi enige om at vi skulle bruge weekenden i haven, så vi kunne få bygget en lille terrasse hvor badet skulle flyttes hen.


Vi købte materialer ind til vores lille projekt fredag eftermiddag, så vi var klar til at gå i gang med projektet lørdag morgen. Vi har valgt ikke at plane græsplænen ud der hvor terrassen skulle placeres, da den kun skal stå der i 1-2 år, inden vi får bygget en større terrasse i den anden ende af haven. Vi vil nemlig gerne bygge en stor træterrasse som er hævet i niveau, hvor vi blandt andet kan have vildmarksbadet, men der kommer til at gå noget tid inden dette kan realiseres, da der er en hel masse som skal ordnes i den ende af haven først.

Vi besluttede os for at lægge noget fiberdug ud på græsset og så bare bygge terrassen derpå. Vi købte 6 stk. 75 mm x 75 mm trykimprægnerede stolper som skulle være terrassens skellet, hvor terrassebrædderne blev sømmet fast på. Terrassebrædderne vi valgte til terrassen er ligeledes trykimprægneret træ i målene 28 mm x 120 mm og så 360 mm lange. Vi valgte denne længde da vi gerne ville have terrassen i den bredde, så behøvede vi heller ikke at skære dem til i længden – man skal jo være lidt doven der hvor man kan. Det var egentlig ikke meningen at vi ville lave bort rundt i kanten, da det bare skulle laves hurtigst muligt, men det blev alligevel til en lille bort, for det synes vi begge ser pænest ud.

4,5 time senere var terrassen færdig, også selvom at vi lige måtte en tur ud efter nogle flere brædder og var på solsenge shopping, dog uden at finde de solsenge vi gerne ville have. Men den nemmeste del var nok at bygge selve terrassen, for vi skulle jo også have flyttet vildmarksbadet. Det vejer “kun” 200 kg, men det er bare lidt besværligt at håndtere når det nu er så stort. Vi spændte tre store stropper rundt om det og flyttede det med minilæsseren, og det gik overraskende godt!

Derefter skulle badet gøres rent og pumpen sættes til, så vi kunne komme i det hurtigst muligt 😉

Lørdag aften var det varmet op, og vi drak derfor aftenkaffen udendørs – og det var fantastisk!

 

Søndagen gik også med arbejde i haven, for vores skur i gavlen af huset lignede noget der var løgn. Det er bare blevet brugt som opmagasinering til ting som ikke kan tåle regn hen over vinteren, så det trængte til en overhaling som i nok kan se på billederne herunder.

Jeg ville rigtig gerne have rummet indrettet med et bord og hyldeplads, så jeg kunne stå ordentligt og plante mine planter om og lave alle mulige andre ting som jeg finder på. Derudover vil jeg også gerne have et udendørs rum som er 100 % mit – med mit værktøj. For vi har 600 kvadratmeter lagerhal til vores virksomhed og ejer virkelig meget værktøj, men hver eneste gang jeg skal bruge en skruemaskine eller andet værktøj er der intet at opstøve på matriklen. Jeg har også fået mit eget værktøj flere gange, men hver gang at der lige mangler en skruemaskine i firmaet, så er det altid min som bliver taget, da den altid ligger i huset.

Så nu er rummet blevet ryddet godt og gevaldigt op og vi har bygget borde og hylder af træ som vi har brækket ned inden for i huset.

Jeg var lige ude i går eftermiddag og plante lidt krydderurter i større krukker og rummet fungerer bare. Så det skal jeg nok få stor glæde af fremadrettet.

6 kommentarer

 • Lene

  Ved godt det er et gammelt indlæg, men hvad er det for et vildmarksbad I har?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Hvad koster det ca. at have sådan en vildmarksbad, om året, vil du tro? (Jeg tænker ift at det skal varmes op, vand mm.) ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Uha, det ved jeg ikke. Vi varmer den op med brænde, så det kommer jo an på hvor meget man bruger den, og hvor du får den brænde fra. Det koster cirka 50 kr. at skifte vandet i den og det gør vi nok en gang hver anden måned.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wauw … det ser fantastisk ud. Hvad er prisen ca på sådan en terasse?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den grønne hall