Stueetagen

Vinkælderen, før og nu

Vi var så heldige at gården havde en lille kælder da vi overtog den, så dette skulle selvfølgelig udnyttes og skabe rammen til vores kommende vinkælder.  Sandheden er dog at hverken Michael eller jeg ved ret meget om vin, jeg ved faktisk ikke rigtig noget, og interesserer mig heller ikke for det – jeg er bare god til at drikke det 😉 Michael interesserer sig dog lidt for det, men ved ikke særlig meget om vin, endnu måske, så det virker måske lidt dumt at bruge så meget tid og ikke mindst penge på at bygge en vinkælder nærmest fra bunden, men vi synes at det vil passe utroligt godt til huset og så synes Michael at processen med at designe og bygge vinkælderen er en rigtig sjov opgave. Man kan vel heller ikke have et gammelt stuehus på 800 kvadratmeter uden at have en vinkælder? 😉

Sådan ser kælderen ud lige nu.

I efteråret sidste år gik vi derfor i gang med at grave ud i kælderen, da lofthøjden ikke var høj nok til at man kunne stå ordentligt oprejst dernede.
Vi skulle derfor have gravet 70 cm af i dybden, så der var plads til isolering og nyt betondæk. Inden dette kunne gøres skulle vi have have gravet ny sokkel hele vejen rundt i kælderen, så vi ikke risikerede at huset ville sætte sig under denne udgravning. Dette valgte vi at gøre indefra, så vi gravede en meter sokkel af gangen, støbte, lod det hærde og så en en meter mere indtil vi havde nået hele vejen rundt. Vi gravede samtidig kælderen 6-8 kvadratmeter større, så der var virkelig meget jord der skulle graves væk!

Billedet her er fra december 2018, hvor soklen er ved at blive støbt. Billedet under er også fra december, hvor betongulvet lige er blevet støbt.

Nu er væggene blevet pudset over, da de flere steder var ret porøse i det gamle puds. Alle væggene skal nok beklædes med murstensskaller og det samme skal gulvet.

Michael vil gerne have vinkælderen til at fremstå som en der altid har været der, så den skal bygges op med kæmpe store bjælker som bliver slebet og indfarvet så de kommer til at ligne gamle bjælker med ormehuller og det hele. Han har bestilt bjælker som er 25 x 25 cm i douglas gran som alle er blevet slebet med en stålbørste, så årene i træet er blevet gjort mere fremtrædende.

Så det er noget af en trækonstruktion den lille kælder får, men jeg tror at det bliver så hyggeligt og autentisk når det er færdigt.

Alle samlinger i trækonstruktionen er blevet tappet sammen, eller gjort så det ligner at de er blevet tappet sammen, så det kommer til at syne sådan at det er bygget samme tid som huset.

Trappen ned til kælderen skal også bygges at store douglas bjælker.

Væggen som deler den kommende gildesal i to skal væltes, så det blivet et stort rum. Det dørhul til højre bliver døren ned til kælderen, så dette skal blive stående.

Når trappen ned til kælderen er lavet færdig kan vi begynde at lave loftet som skal laves af brædder. Derefter skal vi have støbt betongulvet ovenpå, og så er vi faktisk i mål med al betongulv på stueetagen. Det bliver så dejligt at få afsluttet al grave og betonarbejde i huset, for det er virkelig noget som er sejt at komme igennem.

Vi har hel klart en målsætning om at få stueetagen lavet færdig i år, og gerne det meste i løbet af sommeren, så det bliver helt vildt at gå fra 270 kvadratmeter bolig til næsten 600 kvadratmeter.

1 kommentar

  • Dorthe

    I må sige til hvis i skal have kontakt til en vinmand. Min mand kører for østjysk vinforsyning og ved (næsten) alt om vin…

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stueetagen