Gildesalen tager form

Lav din egen skabsvæg

Jeg har siden vi byggede vores skabsvæg i soveværelset ville lave en guide til hvordan vi har bygget den, som mange også har efterspurgt siden vi byggede den i 2017, men jeg har aldrig fået det gjort. Så nu med 1,5 års forsinkelse kommer den her.

Vi er begrænsede på mange områder med renoveringen af vores gamle hus, for vi kan selvfølgelig ikke begynde og flyttede vinduer og døre, så vi må derfor planlægge indretningen efter det udgangspunkt vi har. Vores udfordring i soveværelset var derfor at få plads til så mange skabe som muligt – uden at de ville dække noget af et vindue. Vi brød derfor den gule væg ned mellem soveværelset og det lille rum som skal lægges til vores kommende master-badeværelse, for at få plads til skellettet til skabsvæggen.

Ned kom væggen, og som i nok kan se, så er mellemrummet mellem de to vinduer ikke særlig stort, men lige akkurat stort nok til at der kan stå et skab mellem.

Det første vi gjorde var at bygge skellettet til skabsvæggen som består af almindelige regler. Vi har fået tilpasset skellettet så der kan være tre højskabe på hver side af døren. Vi har hævet skabene op i 15 cm højde, så vi har plads til en fodliste under skabene.

Ja, billederne er ikke de bedste i verden, men de blev ofte taget meget sent om aftenen/natten, når vi holdte fyraften fra renoveringen af huset. Vi havde en ret stram deadline, da vi skulle flytte ud af vores gamle hus og ind på Obdrupgård.
Her har vi fået sat gips på mellemrummene mellem skabene og ud mod væggene.

Her er gipsen blevet spartlet og er nu klar til at få sat skabe ind i alle hullerne i væggen.

Skabene har vi købt i IKEA, da vi synes at det er super nemt, billigt og passer perfekt til os.

Her har vi fået monteret døren som skal føre ud til vores store badeværelse. Man kan sagtens lave sådan en skabsvæg uden en dør i, og det er faktisk noget lettere at bygge.

Farvekoden fra Flugger hedder 3477, og jeg har vægt at male alle væggene, dør og skabslåger i denne farve, så rummet blev så roligt og “hule-agtigt” som muligt.

Skabene og væggene er ikke malet med samme type maling, da skabslågerne selvfølgelig er malet med en træmaling. Vi har sprøjtemalet lågerne på samme måde som vi malede vores køkken på. Det kan sagtens lade sig gøre, det tager bare virkelig lang tid, for man skal bruge lang tid på at slibe og grunde lågerne inden man maler dem, da de fra fabrikken af er helt glatte i overfladen.
Vi har åbenbart gjort vores forarbejde rigtig godt, for der er overhovedet ikke noget maling som er skallet af hverken i køkkenet eller på skabsvæggene.

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gildesalen tager form