New-Yorker vægge in making

Hoveddøren

Ny hoveddør i huset

Eller næsten… Vi har valgt ikke at få skiftet hoveddøren i huset. Det er en stor dobbeltdør med udskæringer og en masse flotte detaljer, så denne er helt bestemt bevaringsværdig. Vi bestræber os på at bevare så meget af den gamle stil i huset som muligt, hvis det kan betale sig rent økonomisk, så er det okay at det tager lidt længere tid at lave.

img_0348

 

Døren lukker ikke særlig godt og kan kun låses med en hasp indefra, som sidder i spænd af et søm. Så denne løsning tør vi selvfølgelig ikke at løbe an med 😉
Døren er lidt rådden i træet i bunden, samt på et par lister lidt højere oppe. Ellers fejler træet intet, selvom døren helt bestemt har siddet i huset siden det blev bygget i 1925.

For at få døren renoveret, skal vi have trukket al det maling af den vi kan, have luset det rådne træ ud, og sat noget frisk i. Desuden skal ruderne i dørene skiftes, da vi gerne vil have klare ruder i, i stedet for de farvede.

Vi startede derfor med at tage dørene af og smøre dem ind i brun sæbe.

Før døren blev smurt ind i brun sæbe.

Før døren blev smurt ind i brun sæbe.

Derefter pakkede vi dem ind i plastic, og lod dem ligge i et par dage, så den brune sæbe kunne virke.

Indsmurt i brun sæbe og pakket ind i plastic.

Indsmurt i brun sæbe og pakket ind i plastic.

Efter et par dage under plasticen så det således ud.

Efter et par dage under plasticen så det således ud.

Her har døren ligget indpakket i et par dage, så nu kan man se at malingen er ved at boble op og løsne sig fra træet. Døren havde kun et enkelt lag maling på ydersiden, hvor imod den havde tre-fire lag på indersiden, hvor vi kunne se at den en gang har været mørkegrøn.
Når det brune sæbe har virket, er det bare at starte fra en ende af, med at få skrabet malingen af. Det tager lidt tid med alle de kanter og udskæringer.

Dørene blev smurt ind i sæbe af to omgange, da vi ikke synes at første omgang fjernede nok maling.

Hermed resultatet efter to behandlinger med brun sæbe.

Hermed resultatet efter to behandlinger med brun sæbe.

Nu skal vi “bare” have skiftet det rådne træ, have den grundet og malet, skiftet låsekasse inden i døren, samt have sat nye ruder i. Så er den klar til at blive monteret i huset igen 🙂

3 kommentarer

  • Anne-Britt

    Så gøy å følge dere, her går det unna. Mye jobb men er det noen som klarer det er det dere. Gleder meg til å lese mere. Masse lykke til

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Arvid

    Du er bare dyktig, Josefine

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

New-Yorker vægge in making