Det hemmelige skur i haven

Nedrivning af køkkenet

I går, søndag, gik mine forældre og jeg i gang med at tømme spisekammeret for de nedsavede vægge og nedrivning af køkkenet. Vi havde håbet på havevejr, men det regnede fra om morgenen til om eftermiddagen – så vi gik indendøre i stedet.

Michael havde fået savet alle væggene ned i de to spisekamre, samt fået savet et dørhul i væggen ind til spisestuen i sidste weekend, men vi havde ikke nået at få kørt alt det nedbrudte væk. Link til blogopslaget her: http://herregårdsdrømmen.dk/2017/07/09/koekken-alrum-in-making/

Vi kørte 4-5 fulde trailere væk med gammelt puds og vægge, så det synede af rigtig meget, da alt dette kom væk.

20138242_10155620426428777_204610879_oSåledes så det ud, set inde fra spisestuen, da vi fik fjernet alt det gamle puds, og væggene som vi havde nedbrudt.

Da vi var færdige med det, gik vi i gang med at rive det gamle køkken ned. Jeg vil gætte på at køkkenet var fra 1960-1970’erne, og trænger derfor til en udskiftning. Vi gemmer de skabe som kan bruges igen, da det er lavet af egetræ, og overhovedet ikke fejler noget (de skal dog ikke op i køkkenet igen)

20138195_10155620454648777_1048885340_oUd over alle køkkenskabe, har vi fjernet hvidevarer og hakket fliserne af væggene (det hvide stykke på den gule væg)
Den store hvide kasse, som man kan se til venstre i billedet, danner loftet på den trappe som går ned i stueetagen fra køkkenopgangen af. Den kasse kan vi ikke fjerne, så skal vi kravle op ad trappen i hvert fald 😉 Vi skal have den integreret i indretningen af køkkenet, men det er en smule svært synes jeg, da den står et lidt dårligt sted… så jeg må tænke kreativt!

20138018_10155618778748777_1342680013_o

Nu er køkkenet demonteret. Det næste der skal ske i køkkenet, er at væggene skal spartles og repareres, loftet skal sænkes en smule, så vi kan få plads til spots i hele rummet, vi skal have skiftet to vinduer i det gamle spisekammer, vi skal have fjernet væggen mellem køkkenet og spisekammeret. Som kan ses på billedet nedenunder.

20137957_10155618811478777_852027359_oVæggen mellem de to rum er bærende, der skal derfor sættes forstærkning i, inden den kan nedbrydes. Når væggen bliver væltet får vi et køkken på over 40 kvadratmeter. CRAZY!
Vi skal have demonteret de radiatorere som er i rummene, for vi skal have lagt nyt gulv og gulvvarme. Det er det eneste sted på 1. salen, hvor vi skal have skiftet gulvet (ud over badeværelserne). Dette skyldes at gulvplankerne ikke er gennemgående, nu hvor vi har væltet vægge, så er der også sømmet træplader oven på det gamle plankegulv, hvor der så er lagt linoleumsgulv oven på dette.

Vi er begge total forelskede i egetræ og sildebensparket – to ting som også går perfekt sammen, så vi vil have massiv egetræs sildebensparket i køkken-alrummet. På sigt vil vi gerne have dette i hele huset. En af de store fordele ved at have giftet sig med en tømrer 😍 – at man har råd til at få så fantastisk flot et gulv (det tager rigtig lang til at lægge – og er derfor et dyrt gulv at få lagt)

Nede i det mørke hjørne, hvor det gamle køleskab står, skal vi have bygget et depotrum, til opbevaring af store køkkenmaskiner mm. Det er et rum som vi har savnet meget i det hus vi bor i nu, da vi havde sådan et rum i vores gamle lejlighed.

En ting som vi 100 % skal have i det nye køkken – er et amerikanerkøleskab! Vi investerede i et, da vi byggede nyt køkken i det hus som vi bor i nu, og det er bare blevet fuldstændigt uundværligt, vi nøder at have det hver eneste dag, sommer og vinter. Så selvom jeg synes det er fuldstændig sindssygt at bruge så mange penge på et køleskab, så er det alligevel det værd.

1 kommentar

  • Anne-Britt

    Huj – her går det unna. Så heldige dere er som har så fantastisk god hjelp av Josefine sine foreldre . 😊😊

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det hemmelige skur i haven