Et skridt længere med køkkenet

Jernbjælker og store overarme

Som jeg skrev om i går, så var en af de næste projekter, at få lagt de to jernbjælker ind under loftet, i stedet for de bærende vægge både i stueetagen og på første salen.

Dette store projekt kastede mændende sig over i dag, det vil sige Michael, min far og Michaels lillebror Andreas. De to jernbjælker er henholdsvis 4 meter og 4,6 meter lange og lavet af H-bjælker, som er 180 x 180 mm i størrelsen. Det vil sige at en bjælke i den tykkelse vejer 51 kg. pr. meter, så en bjælke på 4,6 meter vejer 236 kg!! Så det er ikke for tøsedrenge, at få den løftet ind, og 3,2 meter op under loftet. Jeg fandt lige ud af, at min far selv har løftet bjælkerne op i traileren, da hen hentede dem nede ved smeden….. han er for vild!

img_3108

Så kom jernbjælken op i stueetagen. Selvom at vi ikke har væltet nogen væg i denne etage, så skulle vi have en jernbjælke op alligevel, da vi kan se at der har været en væg dette sted, som er blevet fjernet på et eller andet tidspunkt. Denne væg har været bærende, men er mærkeligt nok blevet fjernet uden at man har understøttet væggene, så det er ret heldigt at der ikke er sket noget ved det. Dette turde vi selvfølgelig ikke at bygge videre på, og slet ikke når det er nede på nederste etage, som bærer hele huset.

img_3098I køkkenet har min far og jeg været ved at mure væggen op, så det passer med at jernbjælken som skal op her, kan hvile på de mursten i denne mur. Michael kom til at brække for meget af denne væg ned, da han var ved at fjerne væggen som stod hvor soldaterne står her på billedet. Vi måtte derfor lige mure lidt sten på igen. Så nu er der gjort klar til at jernbjælken kan komme op om et par dage, når murværket er tørret.

img_3112Endnu et stort projekt er blevet afsluttet i dag! Vi har fået fjernet de sidste dele af de store gamle fyr, som stod nede i stueetagen. Min far gik i gang med dette projekt for flere uger siden, da han havde ferie, men det var ikke bare sådan lige, at få skilt disse ad. Der er blevet savet med vinkelsliber og banket til den helt store guldmedalje, så de to fyr kunne blive kørt ud i nogle mindre håndterbare stykker, da de vejede ca. 500 kg. pr. styk. Oven over fyret hang der en stor vandbeholder, denne har vi også fået trukket ud og kørt væk i dag, så det er bare rigtig dejligt!
img_0220Sådan så det ud, da det stod intakt i huset. Udover disse to fyr, har vi i alt fået kørt tre brændeovne ud og et stort brændekomfur som stod i køkkenet.
img_3106I dag har vi også fået gjort klar til at vores “isoleringsmand” Morten kommer på besøg i morgen. Han skal nemlig til og i gang med at isolere etageadskillelserne mellem stueetage/første sal og første sal/anden sal. Michael har derfor været ved at pille et gulvbræt op i hvert rum på anden sal, så Morten kan gå i gang med at skyde papiruld ind under gulvbrædderne. Det er helt sikkert godt givet ud når vinteren kommer, for der var jo ikke et eneste gram isolering i huset, da vi overtog det.

img_3105

På de få meter hvor gulvet blev hevet op, fandt vi tre ølflasker, som helt sikkert er blevet drukket under husbyggeriet tilbage i år 1925. Under gulvbrædderne ligger der 3-4 cm gammelt mørtel og skidt, men dette vælger vi ikke at skovle ud, da der stadig er god plads til isoleringen, og det er et enormt arbejde at skovle op fra 540 kvadratmeter, især når ens deadline er ved at være stram.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et skridt længere med køkkenet