Middelalderborgen Obdrup

Sådan så Obdrupgård ud for et år siden

Jeg har længe tænkt på at jeg ville vise jer hvordan Obdrupgård så ud, da det blev beboet af tidligere ejer, især nu hvor vi begynder at have rammerne på plads til vores kommende hjem. Huset var desværre tømt for alle møbler, da vi overtog det, så vi kunne ikke se, hvordan tidligere ejer havde indrettet det. Jeg fandt heldigvis husets gamle salgsannonce på nettet, hvor man kunne se huset møbleret.

Så de billeder vil jeg gerne dele med jer.

skaermbillede-2017-08-11-kl-20-20-22Det første som vi kastede os over da vi overtog huset, var at få slået græsset i “haven”. Det lyder umiddelbart ikke som en stor opgave, men det var det virkelig. Græsset var 50-70 cm højt over hele plænen, så det tog virkelig lang tid at få slået ned og revet sammen. Desuden fik vi hurtigt fjernet al den begroning som er vokset op af husmuren.

skaermbillede-2017-08-11-kl-20-21-01Sådan så hall’en ud. Jeg har malet hall’en, og hoveddøren er blevet pillet ud, da den ikke kunne lukkes eller låses ordentligt. Du kan se forvandlingen af hall’en HER og lidt om renoveringen af hoveddøren HER

skaermbillede-2017-08-11-kl-20-13-34Et billede af køkkenet, som i dag slet ikke er til at kende. Vi har væltet tre vægge og skåret et dørhul ind mod spisestuen, så køkkenalrummet er blevet dobbelt så stort. Du kan se hvordan køkkenet ser ud nu lige HER

skaermbillede-2017-08-11-kl-20-16-12Et gammelt billede af spisestuen, som i dag også har også fået en grundig opfrisker. Vi startede med at tage al tapetet af i hele huset, spartle og male væggene, og ligeledes det samme med lofterne. Der er trukket nyt el i hele huset, nymalede lister og døre, ny slebne gulve og nye vinduer flere steder. Vi mangler dog stadig at skifte et enkelt på første sal, som gerne skal sættes i inden jul. Du kan se et par billeder af hvordan spisestuen ser ud nu lige HER

skaermbillede-2017-08-11-kl-20-17-27Et billede af stuen, som den så ud. Jeg blev meget inspireret af den røde farve på væggen, selvom  at jeg faktisk aldrig har brudt mig særlig meget om farven rød, så kunne jeg ikke forestille mig stuen blive malet i en anden farve end rød – så rød blev den.

Sådan ser stuen ud i dag. Billedet er dog taget fra nogle dage siden, hvor der endnu ikke var blevet sat møbler ind. Vi mangler stadig at få sat stuk op, det er derfor det øverste stykke væg ikke ser særlig pæn ud.
img_0362

Rummet med reposet, som i daglig tale bliver kaldt for kontoret – da det bliver min fremtidige arbejdsplads. Her har jeg med valget af malingen også taget udgangspunkt i den gule farve, som var malet i rummet da vi overtog huset. Du kan se den farve som jeg har valgt til kontoret lige HER

skaermbillede-2017-08-11-kl-20-17-06

skaermbillede-2017-08-11-kl-20-16-38Et billede af soveværelset. Dette rum er også vores soveværelse, dog har det virkelig ændret udseende. Vi har flyttet væggen sm man kan se til højre på billedet, så der i dag er en str skabsvæg. Jeg har malet alle væggene helt mørkeblå, og så har gulvet også fået en ny omgang hvid maling. Du kan se den blå hule lige HER

skaermbillede-2017-08-11-kl-20-20-39På forsiden af huset har vi også været i gang. Vi har fået fjernet alle de små planter, som var vokset op ad husmuren, så der står kun de tre store roser på højre side af huset tilbage nu.

14 kommentarer

 • Regitze von Holck

  Hvor er jeg glad for alt det I
  allerede har gjordt. Som jeg
  kan see fra andre kommentarer, ja saa laa der et lille hus ved indgangen som jeg huser fra forste gang jeg besogte det, men
  det er mange aar siden. Jeg
  har billeder fra mine foraeldre og sostre i haven.
  Naar hele huset er faerdigt,hvad er saa jeres planer med det? Jeg ved I
  har jeres firma der, det er en god ide, men resten????
  Alt det bedste til jer, jeg er
  meget stolt af renoveringen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Regitze
   Vi har ikke andre planer, end at vi bare skal bo her i rigtig mange år.
   Vi ønsker i hvert fald ikke at sælge det.
   VH Josefine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Regitze von Holck

  Jeg vil ogsaa gerne kommentere om jeres STORE
  arbejde med istandsaettelsen
  of Gaarden. Jeg er ]Kirsten’s
  soster og bor i Dallas, Texas.
  Jeg blev fodt kort tid efter
  mine foraeldre rejste fra
  gaarden og flyttede til Hamburg. Fra Hamburg tilbage til Danmark, saa til
  Ecuador og endte saa i USA. Vaabenet er
  von Holck vaaben hojt over
  hoveddoren. For cirka 8
  aar siden besogte vi gaarden og havde kaffe i det lille ophojede sideplads
  for enden af stuen, med den
  tidligere ejer. Da jeg forste
  gang besogte stedet varder
  stadigvaek en Portner bolig
  og stalde, men alt det forsvandt over aarene.
  Hvad er jeres planer for fremtiden? Venlig hilsen
  Regitze

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Regitze
   Hvor er det sjovt at høre fra en fra “Von Holck familien”.
   Ja, gården er desværre ikke blivet vedligeholdt særlig godt i årenes løb, så der er ikke mange bygninger tilbage mere.

   Vi bor selv i stuehuset, min mand og jeg – og vores hund Carlo.
   Vi driver vores byggefirma fra gården, hvor vi beskæftiger 50 montører og i alt 5 på kontoret, som vi også har her på ejendommen. Vi vil rigtig gerne have hele gården renoveret, så gården kommer til at fremstå i god stand igen. Vi fik nyt tag på stuehuset i februar måned, og vi mangler derfor kun at renovere 2. sal på huset nu.
   Vi vil ikke bruge stuehuset til andet end vores private bolig.

   Hvis I nogensinde skulle komme til Danmark igen, så er I altid velkomne her på gården.

   Rigtig god sommer.
   VH Josefine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten von Holck Suares

  Jegb er fodt paa Opdrupgaard, Min Bedstefar , von Holck, byggede det og flyttede ind da han kom hjem fra Siam.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten von Holck Suares

  Det var rart at se det fine arbejde, huset blev bygget af min bedstefar og jeg er foedt paa garden. Jeg bor nu I Amerika.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Kirsten

   Det var da virkelig sjovt at høre fra dig.
   Mange tak, huset fortjener virkelig også at blive lavet i stand. Det er et virkelig smukt bygningsværk din bedstefar har bygget, det nyder vi hver eneste dag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia Andersen

  Hvor ser det godt ud, det I har lavet. Dejligt, at Obdrupgården bliver renoveret så fint. Da jeg var barn boede vi i huset, der indtil for nylig lå på den anden side af vejen. Min mor gjorde rent på Obdrupgården, og to af mine storebrødre arbejdede på gården hos Kallehave.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Pia
   Ej, hvor sjovt. Var det et hus som hørte med til gården? eller var det jeres?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Benny Chordt Hansen

   Også jeg og min familie har boet på Obdrupgård. Vi kom dertil i 1962 og fraflyttede til Bjørnholm i 1964. Vi boede i 2 forskellige huse, det tilhørte gården. Det ene lå lige ved indkørslen til gården hvor der lige nu er majsmark. Derefter flyttede vi over i huset på den anden side af hovedvejen. Vi legede meget i bakkerne bag huset og om vinteren var der skøjtebane på vandhullet. Min far var fodermester hos Kallehave – og min mor gjorde rent i hovedbygningen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Benny
   Det var da virkelig sjovt at høre. Der er sket rigtig meget med gården siden dengang, det er lidt svært at forestille sig nu hvor alle bygningerne er væk i dag. Tak fordi du skrev. 🙂
   VH Josefine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Hold da op hvor har jeres hårde arbejde da bare gjort den flotteste forvandling 😃💖

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda

  Hej Josefine!
  Jeg har fulgt med lidt tid nu, dog mest på Instagram, og har undret mig over: hvad er jeres budget for hele renoveringen? Du behøver selvfølgelig ikke skrive et præcist beløb, men det virker som en dyr proces, så blev bare nysgerrig på hvilke tanker i har gjort jer om budgettet 🙂
  Og derudover: hvordan holder i motivationen oppe ift. alt det fysiske arbejde og hvor har du din store viden om håndværk fra? 😀
  Tak for en spændende blog,
  Mvh Amanda

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Middelalderborgen Obdrup