Jeg vil ha' en blomstereng

Blomsterengen bliver en realitet!

Jeg vil lige komme med en opfølgning om etableringen af blomsterengen som jeg præsenterede her på bloggen for en lille uge siden. “Jeg vil ha’ en blomstereng”

Nu er jeg kommet et par skridt videre, og ideen om blomsterengen er nu ikke blot en fremragende ide længere, men også ved at blive en realitet. Jeg har her til formiddag bestilt en hel røvfuld blomsterfrø fra tre forskellige blomsterfrø-forhandlere. Så de kommer nok dumpende indenfor den næste uges tid.

Jeg har faktisk brugt en del aftener på at researche omkring etableringen af denne blomstereng. Og ligeledes om hvilke frø jeg skal købe og om frøene skal være etårige, toårige eller flerårige. Jeg tror ikke at jeg endnu helt har forstået hvad forskellen er ved etårige blomster som alligevel sår sig selv, og så to- og flerårige blomster? Men hvad, nu prøver jeg bare et eller andet..
Jeg endte derfor med at købe et mix af det hele, så jeg i mine blomsterblandinger har blomster som er det ene, det andet og det tredje. Så jeg håber på at jeg er dækket ind, så de fleste af blomsterne kommer igen til næste år, og jeg måske kun skal så en smule ét årige blomster oven i til den tid, etablerede blomstereng.

Jeg har bestilt følgende frø og blomsterblandinger fra følgende sider. 

Jeg startede med at bestille en “All-round blomstermark” frøblanding inde fra plantetorvet.dk. Der er et direkte link her: her. Jeg valgte netop denne blanding da det er en flerårig blomster-mix som kan bruges på alle jordtyper. Der er 10 forskellige slags blomster i denne blanding (som selvfølgelig kun står på latin inde på hjemmesiden) så jeg måtte lige have fat i google, da mit latin ikke er så skarpt som det har været 😉 Jeg har samlet 9 ud af de 10 blomstersorter på billedet herunder. Hold nu op hvor bliver det bare flot!
Jeg købte ét kg. af denne blanding – som rækker til 500 kvadratmeter. Det koster 949 kr.

brown-plain-collages-facebook-post

Jeg købte også to forskellige ét års blomsterfrøblandinger på Frøbutikken.dk. Jeg købte en blomsterblanding specielt til bier. Et direkte link til det er lige her. Jeg købte 3 poser som rækker til i alt 300 kvadratmeter. De kostede kun 65 kr. pr pose.
På samme webshop købte jeg også 4 poser “Blomsterblanding til sommerblomster” hvor hver pose rækker til 125 kvadratmeter, så i alt 500 kvadratmeter med sommerblomster. De kostede også kun 65 kr. pr. pose. Et direkte link til disse her.

På tredje webshop sommerfuglehaven.dk købte jeg også flere forskellige slags blomsterfrø-blandinger, samt nogle ekstra valmuer og kornblomster til at supplere op med – jeg elsker de blomster! Den ene blomsterfrøblanding som jeg købte hedder “Frøblanding til insektrig blomstereng” Det lyder jo som en god gerning, og så kunne man bestille den i ret store mængder. Så jeg købte et kg. af den som rækker til 500 kvadratmeter. Bandingen består af 15 plantearter både af ét- to- og flerårige planter, som alle tiltrækker bier, sommerfugle og andre insekter. Blomsterne blomstrer fra juni til oktober, så det bliver jo den rene fest at have noget smukt at kigge på i så lang en periode. Denne blanding koster 470 kr. pr. kg.

På denne webshob købte jeg også en blanding som hedder “Et-årig frøblanding til insekter og fugle” Her købte jeg 500 gram frøblanding, som kan dække 250 kvadratmeter og koster 200 kr.

Alt i alt købte jeg frø som rækker til 2.050 kvadratmeter. Jeg var nede og skridte vores jordstykke af, og her fik jeg det til 1.700 kvadratmeter. Så jeg har købt lidt ekstra frø, som jeg tænker er en meget god ide. Hele pivtøjet kostede 2.246 kr.

Jordstykket er i dag blevet sprøjtet, så om 5-10 dage skal jeg lige tage stilling til om det skal have en tur mere, eller om vi kan komme i gang med at jævne sand ud over og derefter at få sået.

3 kommentarer

 • Årh, tænk sig at kunne være indehaver af en blomstereng! Jeg glæder mig til at se resultatet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Hej Josefine. Så spændende og inspirerende at følge med hos dig 😍 Vi har et tilsvarende stykke jord, og regner med at kopiere dig og købe det samme … de burde sponsorere dig, med alt dit omtale 😁 Vil bare lige høre hvordan i sår? Min svigerfar plejer at så en vildtfrøblanding på jorden, som han sår med sin traktor…. men dit mix af blomster er pænere 🎈 God dag, Vh Laura ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Laura

   Mange tak skal du have. Det er dejligt at du vil følge med 🙂

   Vi regner med at inddele marken i 6-8 lige store stykker, og så gøre det samme med alle blomsterfrøene. Så sikrer man at man ikke kommer til at så alle frøene på kun halvdelen af stykket. Jeg vil blande blomsterfrøene op med sand, det har jeg nemlig også læst skulle være bedst.

   Jeg tænker at låne en såmaskine til at så med.

   Jeg håber at jeres projekt går til held 😉 og i får en rigtig smuk mark.
   KH Josefine

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg vil ha' en blomstereng