Forvandling af terrassen

Første gang vi så Obdrupgård

I går, for præcis ét år siden, den 19. april 2017 klokken 13:00, fik vi den første fremvisning af ejendomsmægleren her på Obdrupgård. Eller det vil sige at mine forældre og jeg var ude og se ejendommen, da Michael var på arbejde i Sverige. 

Inden vi nåede så langt, med at få en fremvisning af huset, skulle vi sende en mail til ejendomsmægleren og sælger om hvad vi påtænkte at bruge gården til, hvis vi skulle ende med et salg, inden vi fik lov til at se ejendommen. Sælger ville rigtig gerne have noget liv på gården igen, og have en køber som ønskede at sætte stedet i stand som vi alle synes at det fortjener.

img_0166

Vi fik sendt en mail afsted, og fik lov til at få en fremvisning af stedet. Allerede der, var vi helt oppe og køre. Ejendomsmægleren havde modtaget over 240 opkald på kun fire dage hvor andre ønskede en fremvisning. Salgsopstillingen var på daværende tidspunkt den mest sete på edc’s hjemmeside, med mere end 29.000 visninger.

Men så tilbage til virkeligheden… Vi skulle jo slet ikke til at købe nyt hus. Vi havde lige totalrenoveret vores 70’er hus, som vi kun havde ejet i 1,5 år, og det hus var vi utrolig glade for, det var virkelig vores drømmehus! Vi følte at Obdrupgård var et helt eventyr, og vi vidste ikke helt om vi kunne magte denne store renoveringsopgave hverken tidsmæssigt eller økonomisk, og det skræmte os begge lidt. Vi fik også et nej fra vores bank i første spørgerunde. Dette endte i første omgang med at jeg sendte denne mail til ejendomsmægleren:

skaermbillede-2018-04-20-kl-11-18-41

I kan jo nok regne ud at det hele ikke endte her, så efter rigtig mange snakke mellem Michael og jeg, møder i banken, udkast til renoveringsbudgetter (som har vist dig at holde virkelig godt, trods vi kun havde to-tre dage til at beregne det) og et par nye rundture på Obdrupgård, skrev vi den 11. maj under på købsaftalen. Det var for vildt!!!!! Vi havde sgu købt en gammel herregård på over 800 kvadratmeter med tilhørende 5,5 hektar jord og diverse udbygninger… Hold nu op! Jeg husker denne periode med en hel masse følelser i spil, hvor vi nærmest hver dag var hele følelsesregisteret igennem. En hel masse sommerfugle i maven, nervøsitet og spænding over vores kommende liv på landet, og alle de nye muligheder og udfordringer vi vil støde på gennem hele denne proces – men samtidig også en smule angst over det virkelig store projekt som ventede os. Vi var selvfølgelig bange for at der kom en eller anden stor uforudset udgift, som vi ikke havde kalkuleret med. Det er heldigvis ikke sket endnu, og jeg tror ikke at den kommer 😉

Da vi skrev under på købsaftalen den 11. maj 2017, manglede vi blot en vandprøve og noget advokatnusseri som skulle gå i orden, inden vi kunne stå med nøglen i hånden. Vi havde dog fået lov til at gå lige så stille igang med at få trimmet haven på gården, da den jo ikke ligefrem var stod velplejet. Jeg lå og kørte rundt på havetraktoren den 13. juni, hvor vores sælger kom småløbende ud på græsplænen for at overbringe de længeventede nyheder, om at vandprøven var tip top, og vi nu kunne få nøglen til huset. Fantastisk! Nu begyndte det hårde arbejde også for alvor, da det først var efter denne dato at vi gik i gang med renoveringen af huset indendøre. Vi vidste at renoveringen ville blive hård, specielt når alt skulle foregå i vores fritid. Vi havde solgt vores lille, dejlige hus og skulle derfor flytte ud af det og ind på gården den 1. november 2017. Så deadlinen var stram, og det vidste vi, men vi var også optimistiske og vidste at det kunne vi godt klare.

Ud over det indvendige i huset som skulle renoveres inden indflytning, skulle vi også have ny varmekilde på gården. Så mens vi byggede huset om, havde vi også gang i at bygge nyt fyrrum med tilhørende silo til opbevaring af det flis, som det nye fyr skulle fyre med. Så vi havde rigeligt at se til ved siden af firmaet som selvfølgelig også skulle passes.
De måneder fra juni til november er klart de hårdeste i hele mit liv! Aldrig har jeg knoklet så meget og sovet så lidt. Vi var heldigvis selv bygherrer og håndværkere på alt det man nu må lave selv, uden at være uddannet elektriker og VVS’er, lige med undtagelse af slibning af gulve i huset og støbning af betongulv og sokkelgravning til det nye fyrrum. Det var så også de eneste ting som gik galt rent deadline mæssigt, og vores gulve lignede mildest talt lort efter første slibning. Specielt vores fyrrum-byggeri trak virkelig tænder. For det første blev håndværkerne forsinkede da hele september regnede væk, men de aftaler vi indgik blev desværre heller ikke altid overholdt – og dette holdte mig virkelig vågen om natten, puha! Jeg fandt heldigvis hurtigt ud af, at ham som jeg er gift med er en virkelig hård banan, det synes jeg også at jeg selv er for det meste, men Michael er ikke bare til at slå ud, og han tager det hele i stiv arm, ligegyldigt hvor meget det hele sejler. Det må jeg godt nok tage hatten af for – respekt!

Jeg er stadig meget spændt på at se hvor vi ender med Obdrupgård. Vi har rigtig mange drømme og visioner med stedet her, men vi tager det hele som det kommer. Vi drømmer begge stort til tider, men det er også svært at sætte begrænsninger for sine drømme, når hele dette “herregårds eventyr” blev til virkelighed, men hvorfor også sætte begrænsninger for sine drømme? 🙂

Kan i have en rigtig dejlig og solrig fredag.

5 kommentarer

 • anna

  Hvor er det en fin gård, men kæmpestor, hvad er jeres paner med den?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Anna

   Vi skal selv bo på de to af etagerne i huset, hvor vi lige nu kun bor på den ene. På stueetagen skal vi åbne et bed & breakfast, forhåbentlig næste år.
   Alle udbygningerne bruger vi mest til opbevaring af materialer til vores byggefirma 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor har I været heldige! Fedt, at det kan lade sig gøre, at eje sådan en stor og flot ejendom, og gøre det til ens drømmehjem. Må man spørge, hvad I måtte slippe for så mange kvm? 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cathrine

  I må aldrig begrænse jer i jeres drømme! ❤️ Det er jo ganske gratis – og det vi drømmer om, det tiltrækker vi

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forvandling af terrassen