Høns og æg i hønsehuset

Plantegninger af gården

Jeg har længe gerne ville dele plantegningerne af huset og mange af jer har også efterspurgt dem, men jeg har bare ikke fået taget mig sammen til at få det gjort. For vi har indtil nu altid siddet og fedtet med en blyant, papir og en lineal, så jeg synes ikke at tegningerne har været værd at vise frem, ha ha.
Men nu har vi endelig fået hentet et program som hedder Roomsketcher Home Designer hvor man virkelig nemt og hurtigt kan lave plantegninger så de er værd at vise frem – det skulle vi jo have gjort for 100 år siden! Mange af jer kender sikkert programmet, eller noget lignende, det er bare os som er lidt for sløve med at komme i gang med alle de smarte computerprogrammer 😉

Nå, nok om det program. Vi har været i gang med at måle op i stueetagen, da vi skal til og i gang med at have planlagt næste skidt i renoveringen. Lige nu er hele etagen skraldet for gulv og vi er ved at grave og støbe ny sokkel til den kommende vinkælder. Du kan se hvordan stueetagen ser ud i dette indlæg: renoveringen af stueetagen er i gang

Således så stueetagen ud i rumopdelingen før vi gik i gang med nedrivningen. Vi har kun fjernet et par enkelte vægge indtil videre, da de var muret op på jorden og derfor ikke var bærende på nogen måde. Som i kan se på plantegningen, så er stueetagen delt op i en afdeling med værelser, hvor der i den anden ene var et stort fyrrum med adgang til kælderen. Der har formentlig kun været beboelse i den ene ende af stueetagen, da der kun var installeret radiatorer og brændeovne i værelsesafdelingen, mens den ende med det store fyrrum oprindeligt har været brugt til køkken og spisekammer. Der har nemlig gået en madelevator fra dette rum op til spisestuen på 1. sal, som desværre i dag er blændet af fra stueetagen. Vi har dog planer om at få elevatoren til at genopstå, så den kan køre helt fra stueetagen til 2. sal – det tænker vi kan blive ret praktisk når vasketøjet og skraldeposerne skal transporteres fra 2. sal og ned i vaskerummet eller skraldespanden udenfor. Og så er det selvfølgelig også en ret blæret detalje, hvem har lige en elevator i sit hus?

Vi er kommet frem til at vi vil indrette stueetagen som på tegningen herover. Vi er lidt låst af mange af de oprindelige vægge på etagen, da de bærer hele huset og vil kræve en hel del arbejde og beregninger at få flyttet eller fjernet. Huset er jo noget højere og tungere end et almindeligt hus, så denne omfattende renovering ønsker vi ikke at gå i gang med, blot for at få fjernet den lange fordelergang eksempelvis. Vi har også gennem hele renoveringen af gården tænkt at vi ikke vil bevæge os for langt væk fra den oprindelige tanke omkring husets konstruktion, så vi hele tiden renoverer med stor respekt for huset, hvor det samtidig skal fungere som et moderne hjem efter vores ønsker og behov. Det er hele tiden en balancegang som vi føler vi må tage hensyn til.

Vi indretter derfor stueetagen med to gode store gæsteværelser, træningsrum, badeværelse, toilet, grovkøkken, teknikrum, en kæmpe gildesal/mandehybel efter alle kunstens regler med trappe ned til vinkælderen. Vi laver også et rum i midten af huset som vi har kaldt for et opbevaringsrum, det rum ligger ud mod haven lige under terrassen, så det er det “dårligste” rum i huset, da der kun kommer begrænset lys ind pga. terrassen. Det er jo altid godt at have et rum til al julepynten og alt det som bare skal gemmes af vejen, så det bliver altså dette rum.

Vi er jo ikke de store fitness typer nogen af os, og vi har som sådan heller ikke ret meget tid til at få trænet lige nu, men vi havde jo nok fået det gjort hvis det var noget som vi ville prioritere at komme afsted til, men det er vi jo åbenbart for slappe til at få gjort. En af grundende til det er helt sikkert at jeg synes jeg bruger for meget tid på at transportere mig frem og tilbage til fitnesscentret, som jeg i forvejen hader at komme i. Jeg gider det virkelig ikke, så jeg tror at chancen for at få trænet her om vinteren ville være større hvis vi havde et par maskiner herhjemme. Derfor vil vi gerne have et træningsrum i huset. Om sommeren vil jeg hellere ud og cykle og gå eller rode med projekter i haven, så der har jeg aldrig brugt mit fitnessmedlemsskab alligevel.

Grovkøkkenet som vi vil lave i forbindelse med baggangen sukker jeg tit efter i dagligdagen. Jeg vil virkelig gerne have et rum, hvor jeg kan stå og lave lidt grovere ting end jeg vil bruge vores nye køkken til. Det kunne være til at lave æblemost, lave marmelade, skære et rådyr op hvis jeg skulle være så heldig at skyde flere osv. osv. Så det rum er jeg helt sikker på at vi får stor glæde af i fremtiden.

Gildesalen bliver Michaels domæne, som det eneste rum i huset siger han (det passer nu ikke) men det bliver i hvert fald ham som kommer til at bestemme indretningen der. Så det bliver indrettet med en bar, poolbord, slængehjørne hvor man kan se film eller fodbold på storskærm og så selvfølgelig med nedgang til vinkælderen som også bliver hans område. Jeg glæder mig helt vildt til alle de sammenkomster og fester som vi kommer til at holde i det rum! Det kan kun blive godt.

Men som i nok kan se, så er der lige et stykke vej inden vi inviterer de første gæster til housewarming. Nu er vi blevet enige om hvor rummene skal være, og hvordan de skal se ud, så nu kan vi komme videre med at planlægge hvor rørene til kloakken skal være, varmerørene til radiatorerne på første sal, alt vand i huset, alle ledninger til strøm og alle kommende rør til 2. sal skal løbe i både gulv og lofter på stueetagen. Så dette er helt klart det sværeste ved sådan en stor ombygning, da det hele gerne skal gøres rigtigt fra starten af, så vi slipper for en hel masse bøvl og synlige rør senere. Vi laver en kasse i et af værelserne på stueetagen hvor alle rør til første og andel sal skal løbe op og ned i, da vi jo også er begrænsede af gulvet på første sal. Denne kasse vil ligeledes køre videre op fra første til anden sal, da den allerede findes inde på toilettet.

Næste skridt er derfor at snakke med vores elektriker og kloakmand for at høre om vores planer holder eller om de har nogle bedre løsninger.

Michael har også lavet en plantegning af første sal, den etage som vi bor på nu, så den får i lige med her til sidst.

 

2 kommentarer

 • Gru

  Hej
  Fedt at i har sådan et mod til sådan et kæmpe projekt. Det er og bliver så godt. Har i helt proppet planerne om et B&B – måske du har skrevet om det tidligere. God søndag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mange tak, ja det er et ret stort projekt, men vi tager en ting af gangen, så vi ikke farer vild i det.
   Ja, vi har droppet planerne om bed and breakfast lige nu, da vi slet ikke har tiden til at passe det.
   Tak og i lige måde.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Høns og æg i hønsehuset