Status med stueetagen

Store forandringer på stueetagen

Vi har brugt noget af weekenden og dagene i ugen på at få lavet en masse på stueetagen. Jeg har været i gang med at mure to dørhuller til og så er der blevet hakket en hel masse puds af væggene.

Dørhullerne skulle lukkes da der var to dørhuller til to af værelserne, da vi har lagt nogle af værelserne sammen. Se eventuelt dette indlæg “Plantegninger af gården”  hvis det virker en smule svært at finde rundt i vores hus 😉

Disse to dørhuller er nu blevet muret til, så der nu ikke er nogle døre i gangen, når man lige træder ind af døren til stueetagen fra døren i den ene gavl.

Jeg valgte at mure hullerne til med gamle mursten fra 110 cm fra gulvet og op, da vi gerne vil have rå murstensvægge over træpanelerne i hele gangarealet, træpanelerne blver nemlig cirka 120 cm høje. De røde mursten er nogle vi købte da vi var i gang med at renovere terrassen, som vi så alligevel ikke fik brug for. Så det gode ved sådan et stort renoveringsprojekt er at vi nok skal få brugt de indkøbte materialer på et eller andet tidspunkt.

Ud over de tilmurede dørhuller er pudsen også blevet banket af i gangen, så nu kan man rigtig forestille sig hvordan det kommer til at se ud. Det hvide stykke med puds bliver erstattet af træpaneler.

Pudsen er banket af med en murerhammer, da det ikke sidder specielt godt fast, så det er faktisk rimelig ligetil, det sviner og støver bare helt afsindig meget!

Det lille toilet på stueetagen bliver også med rå murstensvægge, så stilen fra gangen fortætter der. Her bliver der bare sat fliser op i samme højde som træpanelerne. En af grundene til at vi blev overbevist om at vi skulle have rå murstensvægge i gangen var dette fine stik af mursten over døren (de mursten som er vendt om) Det er så fin en detalje, som faktisk går igen over døren i gavlen.

Murstene skal nu fuges om der hvor fugen er faldt med pudsen af og så skal de behandles to gange med en blanding af mat gulvlak og vand (1:1). Det er den behandling som jeg har givet de rå murstensvægge i køkkenet og stuen, og det fungere virkelig godt. Væggene drysser nemlig ikke og udtrykket bliver ikke blank af denne blanding, som jeg nemlig ikke bryder mig særlig meget om.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Status med stueetagen