Store fremskrift på stueetagen

Blomstereng 2019

Ja, vejret i dag indbyder ikke ligefrem til havearbejde, så det bliver vidst kun til indendørs aktivitet og dette indlæg om blomsterengen i stedet.

Det skal da ikke være nogen hemmelighed at jeg har kæmpe store forventninger til min blomstereng i år, da anlæggelsen af den sidste år gik meget bedre end jeg havde turde håbe på – specielt når man tænker på at der nærmest ikke kom en eneste dråbe regn sidste sommer.

Der er mange grunde til at jeg rigtig gerne ville have en blomstereng på gården, og det nævnte jeg i mit blogindlæg som jeg skrev sidste år: Jeg vil ha´en blomstereng.  Så der er selvfølgelig slet ikke nogen tvivl om at vi skal have en blomstereng i haven igen i år.

En af de helt store fordele ved at have en blomstereng skulle jo være, at den nærmest kan passe sig selv og selv sørge for at den blomstrer igen året efter. Jeg må nok indrømme at jeg har en lille smule svært ved at tro på at den er selvsående nok til, at den kan blive lige så flot og frodig som sidste sommer, så jeg har valgt at supplere engen op med en ny omgang frø.

Sådan så engen ud sidste år i juni måned. Du kan læse indlægget jeg skrev dengang: “Blomsterengen er sprunget ud!”

Jeg ville have købt blomsterfrøene samme sted som jeg gjorde sidste år, men den hjemmeside som jeg købte de fleste frø hos sidste år er desværre lukket, så jeg måtte derfor finde frøene et andet sted. Jeg købte dem inde på land og fritids hjemmeside, et direkte link til frøblandingerne er her. Jeg købte to poser, altså to kg. Der står på poserne at 1000 m2 skal have 2-3 kg. blomsterfrø, men jeg har kun købt to kg. til cirka 1.700 kvadratmeter. Jeg tænker ikke at det bliver for tyndt sået når jeg jo havde blomstereng på samme areal sidste år, og så supplerer jeg yderligere lidt op med frø som jeg har fået tilsendt af nogle af jer søde følgere. Jeg er derfor ret fortrøstningsfuld over mit andet år som blomstereng-ejer, men jeg er alligevel også lidt nervøs, for hvad nu hvis det overhovedet ikke går som jeg forventer, og blomsterengen ikke bliver ligeså flot som det aller første år – måske det bare var begynderheld?

Ej, der er ikke andet for end at få sået engen om 10-15 dage og så håbe på at den bliver lige så smuk som sidste år. Jeg glæder mig i hvert fald virkelig meget til at hente smukke buketter ind fra engen.

Du kan læse hvordan jeg såede engen sidste år lige her.

2 kommentarer

  • Karina

    Min mand ønsker sig en række af blomster op af vores grusvej/I græsset. Sår du i græs eller sort jors? På forhånd tak.
    Karina

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Store fremskrift på stueetagen