Murstensgulv

Gildesalen tager form

Det er efterhånden ved at være tre uger siden at vi fik støbt gulv i gildesalen, som var den sidste etape af gulvstøberi her i huset. Det er virkelig dejligt at have fået lukket alle gulvene i huset, ikke mere jord, ikke mere udgravning, kloakering og al det sure beskidte arbejde som hører sig til dette.

Inden vi nåede så langt som på billedet her over, skulle det nystøbte betongulv først slibes i overfladen, så der ikke stikker små knolde af beton op i overfladen.

Vi har endelig fået styr på alle varmeslanger og elledninger, som nu er blevet sat pænt fast i loftet, så der er kommet orden i alle de mange ledninger og rør. Det ligner jo en hel motorvej ud mod teknikrummet.

Vi har valgt at beklæde endevæggen med osb plader og derefter gips, da denne væg ikke var særlig pæn, og meget af pudsen var revnet og løs. I loftet har vi skruet forskallingsbrædder på det eksisterende loft, hvor vi efterfølgende har skruet gipsplader ovenpå.

Vi valgte at lave endnu en rå murstensvæg, da vi synes at denne lange væg med mursten er rigtig flot og giver en hyggelig, rå stemning til vores kommende gildesal.

Michael er chefdesigner i denne ende af huset, og jeg prøver virkelig at slippe tøjlerne, da vi har ret forskellig smag på nogle områder. Jeg er dog sikker på at det bliver virkelig godt!

Der er også sket noget på de fire værelser som er på stueetagen. Vi har fået spartlet og malet alle væggene og lofterne. Dog er de slet ikke færdigmalede, da vi selvfølgelig ikke skal have hvidmalede vægge. Vi overvejer lige nu at sætte træpaneler op på alle væggene i hele stueetagen også på værelserne, da det bliver det gennemgående tema på etagen.

Gulvet i værelserne bliver selvfølgelig sildebensparket i egetræ. Det er det samme gulv som vi har i køkkenet på førstesalen, og det valg tror jeg simpelthen ikke på at vi nogensinde kommer til at fortryde. Sildebensmønster er jo virkelig oppe i tiden, men sildebensparket har altid været det klassiske, eksklusive valg så selvom moden skifter, så er jeg sikker på at vi stadig er glad for det gulv om 30 år – af samme grund har vi valgt at lægge det af 22 mm massiv egetræs stave, så det kan tåle nogle slibninger før det er slidt ned.

Vi går i disse dage og eksperimenterer med farveprøver til hver vores afdeling. Michael er ved at finde ud af hvilken farve træpanelerne i gildesalen skal have, og jeg er ved at beslutte mig for hvilken farve døre og træpaneler skal have inde i gangen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Murstensgulv