Hvordan får vi råd?

Træpaneler i gangen

Der er sket et godt ryk i stueetagen den sidste uges tid, og jeg følger virkelig at vi kan se målstregen lige foran os.
Hvis man ikke har set hvordan stueetagen så ud inden vi gik i gang, så ville man nok ikke give mig ret i at målstregen er lige forude, da der stadig mangler en del, men vi får snart vores fire værelser på etagen helt færdige, og det er virkelig noget af et delmål.

Vi vil rigtig gerne have den lange gang, de fire værelser og gildesalen færdig i løbet af den næste måned, da vi skal holde sommerfest på gården den 17. august og håber på at de første overnattende gæster kan indvie de nye gæsteværelser denne dag. Vi arbejder med stramme deadlines i vores virksomhed hver eneste dag, og det går lidt igen i vores private renovering. Vi har altid en eller anden begivenhed hvor vi liiige skal have et eller andet færdigt til, sidste år var det vores bryllupsfest og i år er det en lille sommerfest. Vi arbejder begge rigtig godt under pres, og det kan virkelig motivere os til at klø på for at nå denne deadline.

Vi har derfor ikke brugt særlig meget energi på at få lavet vores grovkøkken færdigt, baggangen, toilettet og badeværelset, da det slet ikke har været realistisk at nå for os. Vi håber dog på at vi kan nå at få disse rum færdige i år, så vi er helt færdige med denne etage i år. Det er nok en lidt tosset prioritering ikke at få lavet ét badeværelse færdigt i huset, da vi er ved at blive vanvittige af at gå i bad på vores gamle slidte badeværelse på 1. salen, men vi har haft store udfordringer med at få valgt materialerne på de nye badeværelser, så det er vi bare ikke kommet i gang med endnu.

Noget som vi til gengæld er kommet rigtig langt med er de nye træpaneler i gangen på stueetagen. Vi har fået skruet mdf plader op på væggene i en højde på 120 cm hele vejen rundt, som er det som danner skellettet og baggrunden til træpanelerne. Vi har hakket pudsen af væggene i gangen, og disse skal stå rå op mod de mere klassiske og elegante træpaneler. De har fået to lag behandling, så de hverken smitter af eller drysser. Jeg brugte en blanding af mat gulvlak og vand da vi lavede de rå vægge i stuen og køkkenet, og det virker rigtig godt, så de har fået samme behandling i stueetagen.

Vi har dækket murstensgulvet af i gangen så der ikke sker noget med det mens vi og andre håndværkere går og arbejder dernede. Vi har sømmet lister uden på mdf pladerne, som kommer til at danne firkanterne på træpanelerne. Det er en noget lettere måde at bygge træpaneler på end den som Michael valgte inde i gildesalen, men den afdeling af huset bliver hans domæne, så der skulle det selvfølgelig bygges efter alle kunstens regler.

Den øverste liste på træpanelerne er en vi har lavet ud af mdf strimler. Den er blevet rundet i overkanten, så den får lidt det samme look som panelerne inde i gildesalen.

Der skal sættes en 16 cm høj fodliste på træpanelerne forneden, så der bliver samme afstand mellem de firkantede felter mod listen foroven og fodlisterne forneden.

Vi har været så heldige at få listerne til træpanelerne gratis, så de her paneler har ikke kostet særlig meget for os at bygge. Vi mangler dog lige meget få meter liste, så det skal vi lige have købt for at kunne lave panelerne færdige.

Jeg har købt maling fra Jotun i farven Sjokolade som panelerne, gerigter og døre skal males i, i hele gangen.

De fire værelser er ryddede og klar til at gulvsliberen kommer i næste uge. Det bliver helt fantastisk! Så mangler vi kun at få ordnet de sidste stikkontakter og få sat fodlister op, og så kan vi faktisk begynde at flytte ind i rummene.

5 kommentarer

 • Anja

  Flot med rå mur og de meget “finere” paneler. Har i opsat membran på bagsiden af mdf’erne for at beskytte mod Opstigende grundfugt eller megen regnvand i murene?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hvor ser det fantastisk ud. Det bliver interesant at se panelerne i mørke. Jeg ville have valgt lyst. Men det er meget inspirerende at se alt det du gør med farver 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mange tak skal du have Camilla.
   Ja, det er jeg også lidt spændt på at at se selv faktisk. Jeg vil gerne have at gangen skal have lidt “kælder” stemning, så jeg synes at de mørke farver passer bedst.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Det er simpelthen SÅ spændende at få lov at følge med; hvor er I bare visionære og dygtige. Det bliver det smukkeste hus, men med et ungdommeligt lækkert tvist. Så mange thumps up herfra.
  Kh Lene

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvordan får vi råd?