Vores første badeværelse

Det lille drivhus

Vi har bygget et lille drivhus ud af nogle af vores gamle vinduer fra 2. sal, og det har simpelthen været så sjovt og hyggeligt et byggeprojekt!

Vi startede med at få renset de gamle vinduer ned, så vi fik slebet al det løse maling af, og fuget alle ruderne om, der hvor de trængte. Michael byggede “fundamentet” til drivhuset ud af gamle paller som alligevel skulle smides ud. Sidebeklædningen og taget er lavet af gulvbrædder fra stuetagen.

Der er to vinduer i taget, som er lagt ned i to rammer som blev bygget af lægter.

Vinduerne og tagets opbygning er ikke 100% tæt, derfor har vi sat en lille tagrende op indvendigt, så den kan opsamle det vand som løber ind, og jeg kan vande planterne i drivhuset med vandet.

Hele ideen med sådan et byggeri og måden vi byggede det på, var at vi ikke synes at det hele skulle være i vatter og passe ned på mindste centimeter. Vi har nærmest bygget det på slum, og det har været en virkelig sjov måde at bygge på. Vi har derved kunne bruge en hel masse genbrugsmaterialer, og det synes jeg er rigtig fedt ikke at skulle smide de gamle brugte materialer ud.

Gulvet er lavet af gamle mursten, som vi havde tilovers fra vores murstensgulv på stueetagen. Jeg har lagt dem løst ind på gulvet i drivhuset og så fejet sand ned mellem stenene.

Vi har valgt ikke at male det indvendigt, da vi synes at det er så hyggeligt og charmerende med de gamle materialer.

Drivhuset blev udvendigt malet to gange med oliemaling i farven “Vogngrøn”.

Jeg mangler stadig at få lavet en sokkel af brædder hele vejen rundt, men det kommer nok 😉

6 kommentarer

 • Maria

  Hej.
  Det er virkeligt fint, og jeg vil også så gerne i gang selv. Men er I ikke nervøse for om det står godt nok fast??? Jeg har fået af vide at jeg skal støbe det – hvilket også holder mig lidt fra det, da jeg bor til leje. Og ik er sikker på hvad udlejer siger til det…
  vh Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne Sallingboe

  Hej 😊
  Hvor er det bare et flot drivhus! Du skriver at det er malet i farven “Vogngrøn” – hvilket fabrikat kommer malingen fra?
  Mvh Janne Sallingboe

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henrik

  Hejsa. Skønt lille drivhus 👍. Vil lige høre om taget er helt tæt der omkring vinduerne? Og kan vandet løbe ordentlig af og væk fra vinduerne? Har selv et drivhus lavet af gamle vinduer, men med plastiktag, så var lige interesseret i at høre om tætheden af taget på den måde i har lavet det. Henrik

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Henrik

   Nej, vinduerne i taget er ikke tæt. Vi har lavet en konstruktion med en tagrende indvendigt, så vandet løber ned i den, og videre ned i en vandkande.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vores første badeværelse